Verzorgingsgebied

Als Nederlander een aankoop doen bij een Amerikaanse webwinkel: het is vandaag de dag heel makkelijk mogelijk. Het aanbod van producten of de dienstverlening van een (web)winkel zijn belangrijk om het verzorgingsgebied te bepalen. Wat is een verzorgingsgebied en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is een verzorgingsgebied?

Een verzorgingsgebied is het gebied waar klanten of gebruikers wonen. Het is een sociaal-geografisch begrip dat niet altijd te maken heeft met een aangrenzend geografisch gebied. Online vervagen de fysieke grenzen van een verzorgingsgebied en zijn er heel veel mogelijkheden.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Grenzen van verzorgingsgebied vervagen door internet

Het verzorgingsgebied gaat over mensen die in een bepaalde regio wonen. Voor winkelketens is het verzorgingsgebied interessant, omdat ze op deze manier bepalen waar ze diensten of producten leveren, om op deze manier concurrentie met andere ketens te voorkomen.

Met de komst van het internet zijn de grenzen van een verzorgingsgebied flink aan het vervagen. Als Nederlander is het mogelijk een .com domein te registreren bij een Amerikaans bedrijf of is het mogelijk om een aankoop te doen bij een buitenlandse webwinkel. Fysieke grenzen zijn nog aanwezig bij bepaalde merken, maar dit heeft vooral te maken met wetgeving, overeenkomsten met distributeurs en garantievoorwaarden.

Verzorgingsgebied _ Begrippenlijst

De impact van een verzorgingsgebied op SEO

Een verzorgingsgebied heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Een website is door iedereen vindbaar en daardoor is het niet altijd nodig om je op een specifiek verzorgingsgebied te richten. Als winkelketen is het mogelijk wel interessant om hiernaar te kijken. Dit zorgt ervoor dat je je onderscheid van concurrenten en daardoor beter vindbaar bent door je doelgroep. Dit draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Het gebruik maken van een verzorgingsgebied is in bepaalde gevallen zeer interessant, maar online is het soms lastiger om dit te bepalen omdat er geen duidelijke grenzen zijn.

We raden aan om je te verdiepen in verzorgingsgebieden om te ontdekken of je hier mogelijk iets mee gaat doen. Het is ook altijd slim om een marketingbureau in te schakelen die jou hierin adviseert, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Verzorgingsgebied?

Met verzorgingsgebied bedoelen we het gebied waar de klanten of gebruikers van een bedrijf of instelling wonen. Doordat vandaag de dag steeds meer producten en diensten online worden aangeboden, vervagen de fysieke grenzen van verzorgingsgebieden en heb je als aanbieder veel meer mogelijkheden.

Wat is de impact van Verzorgingsgebied op SEO?

Een verzorgingsgebied heeft veelal weinig invloed op de SEO van een website. Een goed ingerichte website hoeft zich daar niet echt op te richten, want de website is in principe voor iedereen bereikbaar. Als je een fysiek winkel hebt, ligt dit anders. Dan is het verstandig om hier voldoende aandacht aan te besteden, zodat je je kunt onderscheiden van de concurrentie. In dat geval kan het dus wel invloed hebben op de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over verzorgingsgebied geschreven?

Het artikel over verzorgingsgebied hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over verzorgingsgebied in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verzorgingsgebied?

Wij schrijven over begrippen als verzorgingsgebied om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

verzorgingsgebied is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verzorgingsgebied in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals verzorgingsgebied, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip verzorgingsgebied in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verzorgingsgebied. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verzorgingsgebied op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verzorgingsgebied.

Het voorbeeld dat wij geven van verzorgingsgebied , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over verzorgingsgebied van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z