Verzorgingsgebied

Als Nederlander een aankoop doen bij een Amerikaanse webwinkel: het is vandaag de dag heel makkelijk mogelijk. Het aanbod van producten of de dienstverlening van een (web)winkel zijn belangrijk om het verzorgingsgebied te bepalen. Wat is een verzorgingsgebied en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is een verzorgingsgebied?

Een verzorgingsgebied is het gebied waar klanten of gebruikers wonen. Het is een sociaal-geografisch begrip dat niet altijd te maken heeft met een aangrenzend geografisch gebied. Online vervagen de fysieke grenzen van een verzorgingsgebied en zijn er heel veel mogelijkheden.

Grenzen van verzorgingsgebied vervagen door internet

Het verzorgingsgebied gaat over mensen die in een bepaalde regio wonen. Voor winkelketens is het verzorgingsgebied interessant, omdat ze op deze manier bepalen waar ze diensten of producten leveren, om op deze manier concurrentie met andere ketens te voorkomen.

Met de komst van het internet zijn de grenzen van een verzorgingsgebied flink aan het vervagen. Als Nederlander is het mogelijk een .com domein te registreren bij een Amerikaans bedrijf of is het mogelijk om een aankoop te doen bij een buitenlandse webwinkel. Fysieke grenzen zijn nog aanwezig bij bepaalde merken, maar dit heeft vooral te maken met wetgeving, overeenkomsten met distributeurs en garantievoorwaarden.

Verzorgingsgebied _ Begrippenlijst

De impact van een verzorgingsgebied op SEO

Een verzorgingsgebied heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Een website is door iedereen vindbaar en daardoor is het niet altijd nodig om je op een specifiek verzorgingsgebied te richten. Als winkelketen is het mogelijk wel interessant om hiernaar te kijken. Dit zorgt ervoor dat je je onderscheid van concurrenten en daardoor beter vindbaar bent door je doelgroep. Dit draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Het gebruik maken van een verzorgingsgebied is in bepaalde gevallen zeer interessant, maar online is het soms lastiger om dit te bepalen omdat er geen duidelijke grenzen zijn.

We raden aan om je te verdiepen in verzorgingsgebieden om te ontdekken of je hier mogelijk iets mee gaat doen. Het is ook altijd slim om een marketingbureau in te schakelen die jou hierin adviseert, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat verzorgingsgebied inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over verzorgingsgebied geschreven?

Het artikel over verzorgingsgebied hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over verzorgingsgebied hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over verzorgingsgebied in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verzorgingsgebied?

Wij schrijven over begrippen als verzorgingsgebied om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Verzorgingsgebied is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verzorgingsgebied en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip verzorgingsgebied in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verzorgingsgebied. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verzorgingsgebied op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verzorgingsgebied.

Het voorbeeld dat wij geven van verzorgingsgebied geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over verzorgingsgebied van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z