Veiligheid website

Online vindbaar zijn en het hebben van een goede website is voor veel bedrijven een essentieel onderdeel. Maar hoe weet je zeker of jouw website wel veilig is? En waarom is de veiligheid van een website zo belangrijk? Dat leggen wij je in dit artikel uit.

Wat is de veiligheid van een website?

Het is belangrijk dat zowel jouw eigen website als de websites die je gebruikt veilig zijn. Door de veiligheid van een website te verhogen, zorg je ervoor dat er geen informatie uit kan lekken en zorg je dat hackers en cybercriminelen geen kans maken om geld of informatie te stelen van een onwetende internetgebruiker.

Wachtwoorden, identiteitsgegevens, pin- of creditcardgegevens en zelfs e-mailadressen zijn zeer geliefd onder de hackers. Een beveiligde website zorgt ervoor dat deze hackers geen kans maken en dat jij beschermd bent.

Voorbeelden van veiligheid website

Je kunt jouw website op verschillende manieren beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een beveiligde verbinding. Daarnaast kun je ook een beveiligingscertificaat installeren.

Je kunt ook aan een website die je gebruikt zien of deze veilig is. Dit zie je bijvoorbeeld aan een URL met ‘https’ in de adresbalk. Daarnaast kun je dit ook zien aan een gesloten hangslot in de zoekbalk van jouw browser. Een gesloten hangslot betekent namelijk dat de website veilig is.

Het belang van veiligheid website

Het is enorm belangrijk om een website veilig te maken en te houden. Je wilt natuurlijk niet dat er iemand ongevraagd jouw website binnen kan dringen en deze kan hacken. Daarnaast wil je ook voorkomen dat de gegevens van jouw klanten gelekt worden, net als dat je wilt dat jouw gegevens ook niet van een website die je gebruikt uit kunnen lekken.

De impact van veiligheid website

Door jouw eigen website zo veilig mogelijk te maken en zelf alleen maar gebruik te maken van beveiligde websites, zorg je ervoor dat jouw klanten en jijzelf beschermd zijn tegen cybercriminelen en hackers. Je kunt zelf beoordelen of een website veilig is door goed te letten op de beveiliging, URL, beloftes en de netheid van de website. Klanten zullen dit ook bij jouw website doen, zodat ze er zeker van zijn dat jouw website wel veilig is.

Mijn advies

De veiligheid van een website is dus voor iedereen belangrijk. Voer daarom regelmatig onderhoud uit aan de infrastructuur van jouw website om zo de veiligheid constant te kunnen verbeteren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 31 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies