USP

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst behalen en zo succesvol mogelijk zijn. Een manier waarop dit mogelijk is, is met een goede USP. Wil jij weten wat een USP is en wat jouw mogelijkheden hierbij zijn? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is USP?

USP staat voor Unique Selling Point: het is een uniek aanbod voor het kopen van een product of dienst. Een merk of product onderscheidt zich van de rest: het gaat hier niet aan korting of aanbieding, maar om een vast onderdeel van een aanbod. Met een goede USP stimuleer je de verkoop. Het is voor potentiële klanten dan aantrekkelijker om voor jouw product of dienst te kiezen.

Bekende voorbeelden van USP

Een USP is mogelijk lastig te realiseren, vooral als er sprake is van veel concurrentie. Toch zijn er een aantal aspecten waarop jij je van de concurrenten onderscheidt. Voorbeelden van USP zijn onder andere:

–   Het bieden van de beste service

–   Het hebben van de snelste levertijd

–   Het bieden van de beste kwaliteit

Kijk eerst naar het eigen aanbod en daarna naar het aanbod van de concurrent. Kies op basis hiervan een opvallende en vooral een uniek USP.

USP

De impact van USP op SEO

Wanneer je een Unique Selling Point hebt, heeft dit zeker impact op de SEO van je website. In de eerste plaats maakt een USP jouw bedrijf extra interessant voor potentiële klanten. Een goede, snelle en geoptimaliseerde website draagt hier aan bij. SEO verandert altijd en het creëren van een USP is een goede manier om als bedrijf in ontwikkeling te blijven en alle kansen te grijpen.

Ons advies

Bij USP gaat het om het verbeteren van een bestaande dienst of product. Zorg er eerst voor dat je weet wie je doelgroep is en maak daarna voor een lijst met punten waarop jij je onderscheidt van je concurrenten. Denk hierbij vanuit het perspectief van de klant. We raden daarnaast ook aan om aanpassingen te doen aan je website: hiermee vergroot je de kans om vindbaar te zijn en vinden meer potentiële klanten jouw website.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat usp inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over usp geschreven?

Het artikel over usp hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over usp hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over usp in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals usp?

Wij schrijven over begrippen als usp om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Usp is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over usp en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip usp in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van usp. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van usp op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende usp.

Het voorbeeld dat wij geven van usp geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over usp van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z