USP

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst behalen en zo succesvol mogelijk zijn. Een manier waarop dit mogelijk is, is met een goede USP. Wil jij weten wat een USP is en wat jouw mogelijkheden hierbij zijn? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is USP?

USP staat voor Unique Selling Point: het is een uniek aanbod voor het kopen van een product of dienst. Een merk of product onderscheidt zich van de rest: het gaat hier niet aan korting of aanbieding, maar om een vast onderdeel van een aanbod. Met een goede USP stimuleer je de verkoop. Het is voor potentiële klanten dan aantrekkelijker om voor jouw product of dienst te kiezen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Bekende voorbeelden van USP

Een USP is mogelijk lastig te realiseren, vooral als er sprake is van veel concurrentie. Toch zijn er een aantal aspecten waarop jij je van de concurrenten onderscheidt. Voorbeelden van USP zijn onder andere:

–   Het bieden van de beste service

–   Het hebben van de snelste levertijd

–   Het bieden van de beste kwaliteit

Kijk eerst naar het eigen aanbod en daarna naar het aanbod van de concurrent. Kies op basis hiervan een opvallende en vooral een uniek USP.

USP

De impact van USP op SEO

Wanneer je een Unique Selling Point hebt, heeft dit zeker impact op de SEO van je website. In de eerste plaats maakt een USP jouw bedrijf extra interessant voor potentiële klanten. Een goede, snelle en geoptimaliseerde website draagt hier aan bij. SEO verandert altijd en het creëren van een USP is een goede manier om als bedrijf in ontwikkeling te blijven en alle kansen te grijpen.

Ons advies

Bij USP gaat het om het verbeteren van een bestaande dienst of product. Zorg er eerst voor dat je weet wie je doelgroep is en maak daarna voor een lijst met punten waarop jij je onderscheidt van je concurrenten. Denk hierbij vanuit het perspectief van de klant. We raden daarnaast ook aan om aanpassingen te doen aan je website: hiermee vergroot je de kans om vindbaar te zijn en vinden meer potentiële klanten jouw website.

Veelgestelde vragen

Wat is een USP?

USP is de afkorting van Unique Selling Point. Het is het uniek aanbod waarmee een product of dienst zich onderscheidt. Hierbij gaat het niet om een eenmalige aanbieding. Door goede USP’s maak je het voor potentiële klanten aantrekkelijk om jouw product of dienst af te gaan nemen.

Wat is de impact van USP op SEO?

Als je een of meerdere USP’s hebt, heeft dit zeker invloed op de SEO. Je zorgt hiermee ervoor dat jouw bedrijf extra aantrekkelijk wordt. Dit zal tot meer verkeer naar jouw site en een hogere omzet leiden. Dit heeft dan weer een positieve impact op de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over usp geschreven?

Het artikel over usp hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over usp in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals usp?

Wij schrijven over begrippen als usp om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

usp is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over usp in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals usp, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip usp in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van usp. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van usp op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende usp.

Het voorbeeld dat wij geven van usp , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over usp van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z