User interface

Wanneer potentiële klanten jouw website bezoeken is het belangrijk dat de website goed is ingericht. User interface is hierbij van groot belang. Wat is user interface precies en wat is de impact hiervan op de SEO van je website? Hier leggen we het begrip duidelijk aan je uit. 

Wat is user interface?

User interface is het ontwerp van een website die voor de gebruiker zichtbaar is. Wanneer een klant jouw website bezoekt, ziet hij of zij alleen de voorkant. Deze ziet er idealiter duidelijk en mooi uit, zodat het voor een klant aantrekkelijker is om hier te blijven. User interface richt zich met name op de visuele elementen van een website.

Het gebruik makkelijk maken voor de klant

Onder andere de interactieve functionaliteit van je website heeft invloed op de ervaring van de gebruiker. Een website moet niet alleen logisch in elkaar zitten, maar ook consistent zijn met het gebruik van knoppen en andere interactieve elementen. Zo hoeft de gebruiker niet na te denken omdat alles goed op zijn plek valt. Natuurlijk is het ook belangrijk om je website zo snel mogelijk te maken voor de gebruiker. Het gaat hierbij niet alleen om de snelheid van de website zelf, maar ook om de snelheid waarmee de gebruiker tot het doel komt.

User interface _ Begrippenlijst

De impact van user interface op SEO

User interface heeft zeker een grote impact op de SEO van een website of pagina. De user interface is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat de website overzichtelijk is, maar ook dat een gebruiker snel overgaat tot actie. Dit maakt een website relevant voor de zoekmachine en aantrekkelijk voor de bezoeker. Het optimaliseren van de user interface is dan ook een onmisbaar onderdeel van een goede online strategie. 

Ons advies

Om conversie optimalisatie te realiseren op je website is het belangrijk dat bepaalde functionaliteiten helemaal in orde zijn. De juiste toepassing van user interface speelt hier dan ook een grote rol in. 
We raden aan om je verdiepen in de waarde van user interface. Daarnaast is het goed mogelijk om een SEO specialist te vinden die jou helpt met het creëren van een goede strategie om hoger in de zoekmachine te ranken. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat user interface inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over user interface geschreven?

Het artikel over user interface hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over user interface hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over user interface in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals user interface?

Wij schrijven over begrippen als user interface om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

User interface is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over user interface en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip user interface in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van user interface. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van user interface op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende user interface.

Het voorbeeld dat wij geven van user interface geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over user interface van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z