User Agent Switcher

In een handomdraai zien hoe je website eruit ziet via een andere browser of een ander apparaat? Dat kan met User Agent Switcher. Deze extensie voor je Chrome browser geeft namelijk in slechts 2 klikken het beeld dat iemand anders heeft van je website. Iemand die de site of pagina niet bezoekt via Chrome dus. 

Wat is User Agent Switcher?

De extensie User Agent Switcher is gemaakt voor Chrome en is gratis te downloaden. Het idee is dat je ziet hoe je website of pagina eruit ziet voor iemand die geen gebruik maakt van de browser waar jij gebruik van maakt. Behalve browsers, zijn ook verschillende besturingssystemen voor smartphones te zien. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt User Agent Switcher

De werking van User Agent Switcher is heel simpel. Nadat je de extensie hebt gedownload, kun je er gebruik van maken. Je opent een website of een pagina. Waarschijnlijk eentje die van jouzelf is. Op deze pagina klik je het icoontje van de User Agent Switcher aan. Dan zie je een lijst met mogelijke software waarop je de site kunt openen. Bijvoorbeeld Android of Firefox, maar ook Safari of Windows Phone. Door op een software te klikken, zie je hoe de website eruit ziet voor de gebruiker die de site daarmee bezoekt. 

User agent Switcher _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Indirect heeft User Agent Switcher een kans om invloed te hebben op je SEO. Dit heeft te maken met je bezoekers. De ervaring van de bezoekers is van belang voor SEO. Hoe meer bezoekers en hoe langer ze blijven, hoe hoger je site of pagina in de ranking komt van zoekmachines. Daarom is het prettig om te kunnen zien hoe andere browsers en apparaten je site weergeven. Zo kun je voor iedere gebruiker een prettige ervaring leveren. Een directe impact op de SEO heeft de extensie niet. 

Ons advies

Deze tool is handig en gratis. Het kost weinig moeite om je pagina te zien via andere browsers en apparaten. Meer dan dat heb je er echter niet aan. Het geeft niet aan waar je kunt verbeteren of aanpassen. 

Veelgestelde vragen

Wat is User Agent Switcher?

User Agent Switcher is een gratis extensie voor de webbrowser Chrome. Het geeft je een idee hoe jouw website eruitziet in een andere browser dan die jij zelf gebruikt, maar ook hoe die op de diverse smartphones wordt getoond.

Wat is de impact van User Agent Switcher op SEO?

Indirect kan er wel enige impact zijn. Dit heeft te maken met de gebruikerservaring van bezoekers. Deze is van belang voor SEO. Bij een goede gebruikerservaring, zullen bezoekers langer op jouw site verblijven en dit zorgt er weer voor dat je een hogere ranking krijgt.

Voor wie hebben wij dit artikel over user agent switcher geschreven?

Het artikel over user agent switcher hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over user agent switcher in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals user agent switcher?

Wij schrijven over begrippen als user agent switcher om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

user agent switcher is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over user agent switcher in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals user agent switcher, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip user agent switcher in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van user agent switcher. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van user agent switcher op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende user agent switcher.

Het voorbeeld dat wij geven van user agent switcher , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over user agent switcher van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z