User Agent Switcher

In een handomdraai zien hoe je website eruit ziet via een andere browser of een ander apparaat? Dat kan met User Agent Switcher. Deze extensie voor je Chrome browser geeft namelijk in slechts 2 klikken het beeld dat iemand anders heeft van je website. Iemand die de site of pagina niet bezoekt via Chrome dus. 

Wat is User Agent Switcher?

De extensie User Agent Switcher is gemaakt voor Chrome en is gratis te downloaden. Het idee is dat je ziet hoe je website of pagina eruit ziet voor iemand die geen gebruik maakt van de browser waar jij gebruik van maakt. Behalve browsers, zijn ook verschillende besturingssystemen voor smartphones te zien. 

Hoe werkt User Agent Switcher

De werking van User Agent Switcher is heel simpel. Nadat je de extensie hebt gedownload, kun je er gebruik van maken. Je opent een website of een pagina. Waarschijnlijk eentje die van jouzelf is. Op deze pagina klik je het icoontje van de User Agent Switcher aan. Dan zie je een lijst met mogelijke software waarop je de site kunt openen. Bijvoorbeeld Android of Firefox, maar ook Safari of Windows Phone. Door op een software te klikken, zie je hoe de website eruit ziet voor de gebruiker die de site daarmee bezoekt. 

User agent Switcher _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Indirect heeft User Agent Switcher een kans om invloed te hebben op je SEO. Dit heeft te maken met je bezoekers. De ervaring van de bezoekers is van belang voor SEO. Hoe meer bezoekers en hoe langer ze blijven, hoe hoger je site of pagina in de ranking komt van zoekmachines. Daarom is het prettig om te kunnen zien hoe andere browsers en apparaten je site weergeven. Zo kun je voor iedere gebruiker een prettige ervaring leveren. Een directe impact op de SEO heeft de extensie niet. 

Mijn advies

Deze tool is handig en gratis. Het kost weinig moeite om je pagina te zien via andere browsers en apparaten. Meer dan dat heb je er echter niet aan. Het geeft niet aan waar je kunt verbeteren of aanpassen. 

Veelgestelde vragen

Wat is User Agent Switcher?

User Agent Switcher is een gratis extensie voor de webbrowser Chrome. Het geeft je een idee hoe jouw website eruitziet in een andere browser dan die jij zelf gebruikt, maar ook hoe die op de diverse smartphones wordt getoond.

Wat is de impact van User Agent Switcher op SEO?

Indirect kan er wel enige impact zijn. Dit heeft te maken met de gebruikerservaring van bezoekers. Deze is van belang voor SEO. Bij een goede gebruikerservaring, zullen bezoekers langer op jouw site verblijven en dit zorgt er weer voor dat je een hogere ranking krijgt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z