Unique Selling Point

Als bedrijf heb je altijd de wens om je te onderscheiden van de rest, om zo grotere successen te behalen. Een van de opties is het creëren van een Unique Selling Point. Wat is een Unique Selling Point en wat is de impact hiervan op de SEO? Je leest het op deze pagina!

Wat is Unique Selling Point?

Unique Selling Point (USP) is een unieke reden om een product te kopen of dienst af te nemen. Een aanbieder lost een probleem op voor de afnemer op een unieke wijze: dit is een manier om je van andere bedrijven te onderscheiden.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het vinden van een USP

Wanneer het gaat over een Unique Selling Point heeft dit niets te maken met korting of een tijdelijke aanbieding. Een USP is een vast onderdeel van het aanbod: het is dan ook vrij lastig om onderscheid te maken, vooral in de commerciële wereld. Voorbeelden van een Unique Selling Point zijn concurreren op prijs of investeren in goede marketing.

Het begrip Unique Selling Point is redelijk rekbaar: het is breed inzetbaar maar gaat altijd over een verbetering ten opzichte van andere diensten of producten. Onder andere Domino’s is hier een voorbeeld van: de keten kwam met het concept om binnen 30 minuten aan huis te leveren. Lukt dit niet, dan krijgt de klant een gratis pizza. Dit is een slim Unique Selling Point omdat het Domino’s onderscheidt van andere restaurants.

Unique Selling Point _ Begrippenlijst

De impact van Unique Selling Point op SEO

Een Unique Selling Point heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer je gebruik maakt van een onderscheidend element, zorgt dit mogelijk voor meer bekendheid en online zichtbaarheid. Dit zorgt er weer voor dat het aantal bezoekers en conversies op je website stijgt. Goede online marketing is een voorbeeld van een USP: ook dit zorgt vaak voor betere SEO, maar anderzijds is goede SEO ook een goede basis voor een succesvolle marketingcampagne.

Ons advies

Het hebben van een Unique Selling Point is vandaag de dag belangrijk dan ooit: hiermee creëer je niet alleen een sterker merkimago, maar ben je ook in staat de omzet en winst te verhogen.

We raden aan om op zoek te gaan naar een Unique Selling Point waarmee jij je onderscheidt van andere bedrijven. Het vinden van een USP is goed mogelijk en hoeft niet moeilijk te zijn. Investeren in goede marketing is bijvoorbeeld een USP.

Veelgestelde vragen

Wat is een Unique Selling Point?

Unique Selling Point, kortweg USP genoemd, is een unieke en specifieke reden waarom je bepaalde producten of diensten zou moeten afnemen. Het is datgene waarmee je je als bedrijf onderscheidt van de concurrentie.

Wat is de impact van Unique Selling Point op SEO?

Unique Selling Points hebben zeker impact op de SEO van jouw site. Door hier gebruik van te maken, zorg je waarschijnlijk voor meer bekendheid en een betere zichtbaarheid op internet. Dit zorgt dan weer voor meer bezoekers en een hogere omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over unique selling point geschreven?

Het artikel over unique selling point hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over unique selling point in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals unique selling point?

Wij schrijven over begrippen als unique selling point om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

unique selling point is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over unique selling point in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals unique selling point, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip unique selling point in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van unique selling point. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van unique selling point op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende unique selling point.

Het voorbeeld dat wij geven van unique selling point , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over unique selling point van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z