Uitfaseren

Als bedrijf is het mogelijk dat je te maken krijgt met de komst van nieuwe versies van bepaalde producten. Je krijgt dan te maken met uitfaseren. Wat is uitfaseren en hoe werkt dit in de praktijk? Op deze pagina leggen we het aan je uit. 

Wat is uitfaseren?

Uitfaseren is een term voor het afbouwen van de levering van producten; dit gebeurt stapsgewijs. Dit afbouwen geldt voor zowel fysieke als digitale producten. Er zijn meerdere redenen waarom er sprake is van uitfaseren, zoals de komst van een nieuwe versie van een product. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt uitfaseren

Bij zowel fysieke als digitale uitfasering is er sprake van een stapsgewijs afbouwen. Bij fysieke producten stopt de productie eerst, waarna de de groothandels of retailers nog de laatste voorraad ontvangen. De winkels bieden deze oudere voorraad vaak met korting aan. Als het gaat om digitale producten is er niet altijd sprake van een voorraad. In dit geval zullen winkels oudere versies van producten met korting aanbieden. 

Hoe werkt uitfaseren in de praktijk? Een voorbeeld van uitfaseren is met mobiele telefoons. Komt er een nieuwe Apple telefoon op de markt, dan zijn oudere types nog steeds verkrijgbaar, maar zijn ze vaak wel goedkoper.

Uitfaseren _ Begrippenlijst

De impact van uitfaseren op SEO

Uitfaseren heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het aanbieden van nieuwe producten biedt mogelijk een impuls en daarnaast is het goedkoper aanbieden van oudere producten ook een manier om de aandacht van klanten te trekken. Het is mogelijk hier veel uit te halen, maar een goede aanpak en een duidelijke strategie is hierbij een vereiste. Op deze manier is het mogelijk successen te behalen met betrekking tot zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Producten komen en gaan en in sommige gevallen is het tijd voor vernieuwende versies: of dit nu op fysiek of digitaal gebied is. We raden aan om gebruik te maken van uitfaseren in combinatie met een goede marketingstrategie. Met uitfaseren is het mogelijk om producten voor klanten goedkoper te maken, maar ook om nieuwere versies aan te prijzen. Door middel van mailings is het mogelijk om bepaalde kortingen aan te prijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is Uitfaseren?

De term uitfaseren gebruik je voor het stapsgewijs afbouwen van een levering. Dit kunnen leveringen zijn voor zowel fysieke als digitale producten. De redenen voor uitfasering lopen uiteen. Vaak heeft het te maken met het feit dat er een nieuw of opvolgend product op komst is.

Wat is de impact van Uitfaseren op SEO?

Het uitfaseren van producten kan wel degelijk van invloed zijn op je SEO. De oude producten kan in de uitverkoop doen. Dit trekt altijd veel bezoekers naar je site. De nieuwe producten zullen als je het goed aanpakt ook de nodige aandacht trekken. Denk goed na over de strategie die je gaat volgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over uitfaseren geschreven?

Het artikel over uitfaseren hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over uitfaseren in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals uitfaseren?

Wij schrijven over begrippen als uitfaseren om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

uitfaseren is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over uitfaseren in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals uitfaseren, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip uitfaseren in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van uitfaseren. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van uitfaseren op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende uitfaseren.

Het voorbeeld dat wij geven van uitfaseren , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over uitfaseren van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z