UBR

UBR is een afkorting uit de marketingsector en betekent Unique Buying Reason oftewel ‘unieke aankoopreden’. Met deze term bedoelen we vrijwel hetzelfde als met de afkorting USP, Unique Selling Point, wat je met ‘uniek verkooppunt’ kunt vertalen. Hiermee geef je aan wat het product zo uniek maakt dat iemand het zou moeten kopen.

Wat is een UBR?

Met UBR bedoelen we de reden waarom iemand een product besluit te kopen. Wat zijn de specifieke voordelen voor de klant van jouw product? Er zijn subtiele verschillen met de Unique Selling Points. Geef je als USP bijvoorbeeld aan dat je snel kunt leveren. Dan is de Unique Buying Reason: Als je het product snel ontvangt, beleef je er ook al snel plezier van.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

UBR, unieke oplossingen voor de klant

Een klant vergelijkt de voordelen van concurrerende producten en diensten voor hij tot een aankoop over gaat. Jij weet ongetwijfeld heel goed wat jouw USP’s zijn. Wat maakt jou onderscheidend van de concurrent en wat zijn de sterke punten van jouw producten of diensten? Maar een klant wil weten wat dat concreet voor hem betekent.

Het beschrijven van de voordelen vanuit het oogpunt van de klant zorgt ervoor dat het voordeel dichterbij hem staat. Je gaat hierbij vooral uit van het probleem dat jouw product zal oplossen of de behoefte waarin het zal voorzien. Sterke punten zijn goed, unieke oplossingen zijn beter.

UBR _ Begrippenlijst

UBR en SEO

Je kunt vast wel zelf een aantal UBR’s bedenken. Je kunt er ook de klanten zelf voor gebruiken. Zij kunnen in een review de belangrijkste redenen aangeven waarom zij zijn overgegaan tot de aankoop van een product of wat hun ervaringen waren met jouw service of het artikel. Dit geeft niet alleen het idee van onafhankelijkheid en betrouwbaarheid, het is ook goed voor de zoekmachine optimalisatie van je website.

Ons advies

Tot kort geleden las je op websites voornamelijk de voordelen van producten en artikelen geredeneerd vanuit de verkoper. Natuurlijk zagen ook klanten die pluspunten wel in, maar het gaf een minder goed beeld van wat die pluspunten eigenlijk betekenen. Daarom kun je op internet winkels steeds vaker klantervaringen vinden. Het is slim om voordelen van een product direct te linken aan een mogelijk probleem van de klant.

Veelgestelde vragen

Wat is Ubr?

Met UBR, oftewel de Unique Buying Reason, wordt de reden bedoeld waarom een bepaald iemand besluit om een bepaald product of dienst aan te kopen. Als je heel snel levert, zal de klant het product snel in huis hebben. De UBR is in dat geval dus ‘snelle levering’.

Wat is de impact van Ubr op SEO?

Als bedrijf zul je ongetwijfeld een aantal UBR’s hebben. Klanten noemen ze vaak in hun reviews. Dit maakt het voor andere klanten weer extra aantrekkelijk om bij jou te shoppen. Het is ook nog eens goed voor de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over ubr geschreven?

Het artikel over ubr hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ubr in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ubr?

Wij schrijven over begrippen als ubr om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ubr is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ubr in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ubr, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ubr in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ubr. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ubr op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ubr.

Het voorbeeld dat wij geven van ubr , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ubr van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z