Transactie

Om de verkopen op jouw webshop of winkel bij te houden, heb je inzicht nodig in iedere transactie. Wat is een transactie en hoe krijg je hier meer grip op? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een transactie?

Een transactie is een afspraak tussen koper en verkoper voor het uitwisselen van goederen of diensten. Een transactie is ook een synoniem voor verkoop. Wanneer een klant een product in jouw webshop afrekent, geldt dit als een transactie.

Inzicht krijgen in transacties

Transacties vinden over de hele wereld plaats: ze houden de wereldeconomie in stand. Een transactie is een onderdeel van e-commerce. Er zijn verschillende programma’s waarmee je inzicht krijgt in de transacties. Hiermee zie je de bezoekers op een website, hoeveel tijd ze spenderen op je website en of ze overgaan op een aankoop. Vaak zie je ook waar een bezoeker afhaakt: dit maakt het mogelijk om verbeteringen door te voeren waar nodig.

transactie

De impact van een transactie op SEO

Een transactie zelf heeft niet direct impact op de SEO. De algehele positieve ervaring die een transactie met zich meebrengt heeft indirect impact op de SEO. SEO draait onder andere om het genereren van nieuwe organische bezoekers.  Wel kun je met het aantal transacties uit organisch verkeer het succes van een SEO investering meten.

Er is een tweede manier waarop een transactie indirect impact heeft op de SEO. Gaat een klant niet over tot het doen van een transactie maar verlaat hij of zij de site om vervolgens op een ander zoekresultaat te klikken? Dit ziet Google als indicator dat de bezoeker niet vindt wat hij of zij zoekt en dat een website dus niet relevant is. Een korte sessieduur is voor Google ook een indicatie dat er geen sprake is van een goede gebruikerservaring.  Dit heeft mogelijk een lagere ranking als gevolg.

Ons advies

Meet het succes van SEO op de website met inzicht in ieder transactie op je webshop. Goede SEO zorgt voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor betere vindbaarheid voor potentiële klanten. Andersom zorgen transacties en een goede gebruikerservaring er indirect voor dat je positie in Google verbetert.

We raden aan om gebruik te gaan maken van een hulpmiddel als Google Analytics om zo inzicht te krijgen in de transacties. Dit geeft niet alleen een duidelijk overzicht, maar hiermee ben je ook in staat om verbeteringen door te voeren wanneer dit nodig is.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat transactie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over transactie geschreven?

Het artikel over transactie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over transactie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over transactie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals transactie?

Wij schrijven over begrippen als transactie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Transactie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over transactie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip transactie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van transactie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van transactie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende transactie.

Het voorbeeld dat wij geven van transactie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over transactie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z