Transactie

Om de verkopen op jouw webshop of winkel bij te houden, heb je inzicht nodig in iedere transactie. Wat is een transactie en hoe krijg je hier meer grip op? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een transactie?

Een transactie is een afspraak tussen koper en verkoper voor het uitwisselen van goederen of diensten. Een transactie is ook een synoniem voor verkoop. Wanneer een klant een product in jouw webshop afrekent, geldt dit als een transactie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Inzicht krijgen in transacties

Transacties vinden over de hele wereld plaats: ze houden de wereldeconomie in stand. Een transactie is een onderdeel van e-commerce. Er zijn verschillende programma’s waarmee je inzicht krijgt in de transacties. Hiermee zie je de bezoekers op een website, hoeveel tijd ze spenderen op je website en of ze overgaan op een aankoop. Vaak zie je ook waar een bezoeker afhaakt: dit maakt het mogelijk om verbeteringen door te voeren waar nodig.

transactie

De impact van een transactie op SEO

Een transactie zelf heeft niet direct impact op de SEO. De algehele positieve ervaring die een transactie met zich meebrengt heeft indirect impact op de SEO. SEO draait onder andere om het genereren van nieuwe organische bezoekers.  Wel kun je met het aantal transacties uit organisch verkeer het succes van een SEO investering meten.

Er is een tweede manier waarop een transactie indirect impact heeft op de SEO. Gaat een klant niet over tot het doen van een transactie maar verlaat hij of zij de site om vervolgens op een ander zoekresultaat te klikken? Dit ziet Google als indicator dat de bezoeker niet vindt wat hij of zij zoekt en dat een website dus niet relevant is. Een korte sessieduur is voor Google ook een indicatie dat er geen sprake is van een goede gebruikerservaring.  Dit heeft mogelijk een lagere ranking als gevolg.

Ons advies

Meet het succes van SEO op de website met inzicht in ieder transactie op je webshop. Goede SEO zorgt voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor betere vindbaarheid voor potentiële klanten. Andersom zorgen transacties en een goede gebruikerservaring er indirect voor dat je positie in Google verbetert.

We raden aan om gebruik te gaan maken van een hulpmiddel als Google Analytics om zo inzicht te krijgen in de transacties. Dit geeft niet alleen een duidelijk overzicht, maar hiermee ben je ook in staat om verbeteringen door te voeren wanneer dit nodig is.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is transactie?

Het woord transactie wil eigenlijk zeggen een afspraak tussen koper en verkoper. Een transactie kan zijn bijvoorbeeld het uitwisselen van goederen of diensten. Het is een synoniem voor de verkoop. Als een klant in jou webshop iets afrekent dan geldt het een transactie. Transacties worden gedaan over de hele wereld.

Wat is de impact van Transactie op SEO?

Een transactie heeft een indirecte impact op de SEO. Het draait om het genereren van nieuwe organische bezoekers. Je kunt met een aantal transacties uit organisch verkeer wel het succes van een SEO investering meten. Een andere indirecte impact op de SEO is als de klant niet overgaat tot transactie.

Voor wie hebben wij dit artikel over transactie geschreven?

Het artikel over transactie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over transactie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals transactie?

Wij schrijven over begrippen als transactie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

transactie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over transactie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals transactie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip transactie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van transactie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van transactie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende transactie.

Het voorbeeld dat wij geven van transactie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over transactie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z