Trade marketing

Voorblijven op de concurrentie, meer bekendheid creëren en behouden, zichtbaarheid vergroten: het zijn allemaal kenmerken van trade marketing. Maar wat is trade marketing precies en wat is de impact hiervan op SEO? We bespreken het op deze pagina. 

Wat is trade marketing?

Trade marketing is een term dat alle marketingactiviteiten van fabrikanten, merken en leveranciers omvat die zich richten op verkoopkanalen in plaats van consumenten. Een persoon die zich bezighoudt met trade marketing heet een trade marketeer.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit valt allemaal onder trade marketing

Bij trade marketing draait het om het aansporen van retailers om verkooppartners om bepaalde producten te promoten en te verkopen. Daarnaast hoort bij trade marketing ook de ondersteuning in het voorzien van de klant in de juiste merkbeleving. Het doel van trade marketing? Het creëren van een voorsprong ten opzichte van concurrenten in diverse kanalen.

Ook het optimaliseren van de belangstelling en de vraag vanuit de verkoopkanalen behoren tot de doelstellingen van trade marketing. Training, promotiemiddelen, financieel voordeel, onderzoek en analyse, planning en onderhouden van relaties behoren allemaal tot trade marketing.

Trade Marketing _ Begrippenlijst

De impact van trade marketing op SEO

Trade marketing is een afzonderlijk onderdeel van marketing maar heeft mogelijk wel impact op de SEO van een website of pagina. Op basis van analyses, plannen en onderzoeken is er sprake van een effectieve strategie die aansluit bij de marketing van een fabrikant of merk. Dit biedt mogelijkheden om het optimale uit de campagne van een bedrijf te halen, wat ook positieve effecten heeft op de SEO. 

Ons advies

Het voeren van marketing is belangrijk voor ieder bedrijf: het is een goede manier om naamsbekendheid te verwerven en daarnaast ook meer omzet en winst te maken. Door middel van trade marketing is het mogelijk om de concurrent een stap voor te zijn. 

We raden aan om gebruik te maken van trade marketing om zo te profiteren van de optimale ondersteuning bij je huidige marketingactiviteiten. Trade marketing biedt voordelen voor de fabrikanten en leveranciers, maar ook zeker voor merken en bedrijven.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is trade marketing?

Trade marketing is een bepaalde uitdrukking die die betrekking heeft op de marketingactiviteiten van leveranciers, merken of fabrikanten die zich niet op consumenten richten maar op verkoopkanalen.

Wat is de impact van Trade marketing op SEO?

Een effectieve marketingstrategie die goed aansluit bij het merk of product is gebaseerd op onderzoeken, analyses en plannen. Een goede naamsbekendheid heeft een positieve invloed op je SEO en leidt tot goede resultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over trade marketing geschreven?

Het artikel over trade marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over trade marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals trade marketing?

Wij schrijven over begrippen als trade marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

trade marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over trade marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals trade marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip trade marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van trade marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van trade marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende trade marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van trade marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over trade marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z