Trade marketing

Voorblijven op de concurrentie, meer bekendheid creëren en behouden, zichtbaarheid vergroten: het zijn allemaal kenmerken van trade marketing. Maar wat is trade marketing precies en wat is de impact hiervan op SEO? We bespreken het op deze pagina. 

Wat is trade marketing?

Trade marketing is een term dat alle marketingactiviteiten van fabrikanten, merken en leveranciers omvat die zich richten op verkoopkanalen in plaats van consumenten. Een persoon die zich bezighoudt met trade marketing heet een trade marketeer.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit valt allemaal onder trade marketing

Bij trade marketing draait het om het aansporen van retailers om verkooppartners om bepaalde producten te promoten en te verkopen. Daarnaast hoort bij trade marketing ook de ondersteuning in het voorzien van de klant in de juiste merkbeleving. Het doel van trade marketing? Het creëren van een voorsprong ten opzichte van concurrenten in diverse kanalen.

Ook het optimaliseren van de belangstelling en de vraag vanuit de verkoopkanalen behoren tot de doelstellingen van trade marketing. Training, promotiemiddelen, financieel voordeel, onderzoek en analyse, planning en onderhouden van relaties behoren allemaal tot trade marketing.

Trade Marketing _ Begrippenlijst

De impact van trade marketing op SEO

Trade marketing is een afzonderlijk onderdeel van marketing maar heeft mogelijk wel impact op de SEO van een website of pagina. Op basis van analyses, plannen en onderzoeken is er sprake van een effectieve strategie die aansluit bij de marketing van een fabrikant of merk. Dit biedt mogelijkheden om het optimale uit de campagne van een bedrijf te halen, wat ook positieve effecten heeft op de SEO. 

Ons advies

Het voeren van marketing is belangrijk voor ieder bedrijf: het is een goede manier om naamsbekendheid te verwerven en daarnaast ook meer omzet en winst te maken. Door middel van trade marketing is het mogelijk om de concurrent een stap voor te zijn. 

We raden aan om gebruik te maken van trade marketing om zo te profiteren van de optimale ondersteuning bij je huidige marketingactiviteiten. Trade marketing biedt voordelen voor de fabrikanten en leveranciers, maar ook zeker voor merken en bedrijven.

Veelgestelde vragen

Wat is trade marketing?

Trade marketing is een bepaalde uitdrukking die die betrekking heeft op de marketingactiviteiten van leveranciers, merken of fabrikanten die zich niet op consumenten richten maar op verkoopkanalen.

Wat is de impact van Trade marketing op SEO?

Een effectieve marketingstrategie die goed aansluit bij het merk of product is gebaseerd op onderzoeken, analyses en plannen. Een goede naamsbekendheid heeft een positieve invloed op je SEO en leidt tot goede resultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z