Track record

Het binnenhalen van nieuwe klanten is een van de belangrijkste doelen van een bedrijf. Hiervoor heb je onder andere een goede track record nodig. Wat is een track record en hoe ga je hiermee aan de slag? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is track record?

Een track record is een opsomming van diensten en/of gebreken van een persoon of bedrijf. Het geeft de referenties en prestaties uit het verleden aan en is daarmee een belangrijke factor bij het bepalen van een imago.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een track record

Een track record is belangrijk voor een imago: wanneer er sprake is van een positief track record, is de kans veel groter dat je nieuwe klanten binnenhaalt. Een track record is bekend bij de klant en bestaat zowel uit positieve als negatieve referenties en eerdere prestaties. 

Heeft een bedrijf een positief track record? Dit is vaak ook gunstig voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Heeft een bedrijf een negatief track record? Dit is juist weer minder gunstig en hier dient dan ook verandering in te komen, om zo de resultaten weer te laten verbeteren.

Track Record _ Begrippenlijst

De impact van track record op SEO

Een track record heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Heeft een bedrijf een positief track record, dan zorgt dit er sneller voor dat klanten een aankoop doen bij dit bedrijf. Anderzijds heeft een negatief track record mogelijk juist minder goede impact op de zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Het is belangrijk om als bedrijf een goede track record te hebben: hiermee straal je vertrouwen uit naar de klant en ben je veel sneller in staat nieuwe klanten aan je te binden. 

We raden aan om tijd te besteden aan zaken die jouw track record verbeteren. Dit is mogelijk van alles: de verzending, de klantenservice, het productenaanbod en de beschikbaarheid hiervan. Met een goede marketingstrategie ben je in staat om jouw bedrijf een sterk imago te geven.

Veelgestelde vragen

Wat is een Track Record?

Een track record is een overzicht van de prestaties of eventuele gebreken van een bedrijf in het recente verleden. Het is dus een belangrijke factor die meespeelt om het imago van een bedrijf te bepalen.

Wat is de impact van Track Record op SEO?

Een track record is dus zeker van invloed op de SEO van een site. Dit kan twee kanten opwerken. Een positief track record leidt er toe dat klanten eerder een aankoop zullen doen. Andersom werkt het natuurlijk precies hetzelfde. Negatieve publicatie zorgt voor minder bezoekers en dus minder omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over track record geschreven?

Het artikel over track record hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over track record in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals track record?

Wij schrijven over begrippen als track record om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

track record is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over track record in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals track record, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip track record in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van track record. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van track record op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende track record.

Het voorbeeld dat wij geven van track record , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over track record van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z