Telemarketing

Een product of dienst aanprijzen is op heel veel manieren mogelijk. Via televisie of radio, via geschreven media, maar ook via telemarketing. Wat is telemarketing precies, welke opties heb je hierbij en wat is de invloed van telemarketing op de SEO? Op deze pagina vind je de antwoorden!

Wat is telemarketing?

Telemarketing is het verkopen van producten of diensten via de telefoon. Er is zowel sprake van inbound calling als cold calling. Bij inbound calling neemt de klant zelf contact op en bij cold calling neemt het bedrijf contact op met potentiële klanten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met telemarketing

Het aanbieden van producten en diensten via de telefoon krijgt de naam telemarketing. Dit gebeurt op verschillende manieren. Een bedrijf heeft de mogelijkheid zelf te bellen naar (potentiële) klanten. Dit gebeurt meestal door een telemarketeer en heeft als doel een klant aan te sporen een aankoop te doen of te informeren over een product of dienst. 

Telemarketing is ook uit te besteden: in dit geval belt een callcenter naar een klant om deze te informeren en ervoor te zorgen dat de klant op een aanbieding ingaat. Telemarketing moet aan een aantal regels voldoen. Zo is het altijd een must om te vermelden om welk bedrijf het gaat en wie er beld. Daarnaast is er altijd een schriftelijke bevestiging nodig bij een abonnement of contract.

Telemarketing _ Begrippenlijst

De impact van telemarketing op SEO

Telemarketing heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina, omdat dit zich grotendeels via de telefoon afspeelt. Het is wel mogelijk dat de persoon waarmee een bedrijf belt daarna de website opzoekt voor meer informatie of voor het kopen van een product of dienst. In de meeste gevallen betekent telemarketing niet veel voor de SEO van een website. 

Ons advies

We raden aan om telemarketing te gebruiken om zo klanten te woord te staan wanneer zij met vragen naar jou toekomen. Over het algemeen staat telemarketing door callcenters niet goed bekend en is de kans niet heel groot dat je hier succes mee behaalt.

Daarnaast is telemarketing niet de enige vorm van marketing waar je goede resultaten mee haalt. Met een marketingbureau is het mogelijk om te ontdekken welke vorm van marketing het beste bij jouw bedrijf past.

Veelgestelde vragen

Wat is telemarketing?

Telemarketing is de telefonische verkoop van diensten of producten. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt naar cold calling waarbij de verkopende partij contact opneemt met consumenten en inbound calling. In het laatste geval neemt de consument zelf contact op met het bedrijf.

Wat is de impact van Telemarketing op SEO?

We spreken hier van telefonische verkoop dus impact op SEO is er nauwelijks. Een benaderde consument zou eventueel wel de website van de verkoper kunnen bezoeken om informatie in te winnen.

Voor wie hebben wij dit artikel over telemarketing geschreven?

Het artikel over telemarketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over telemarketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals telemarketing?

Wij schrijven over begrippen als telemarketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

telemarketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over telemarketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals telemarketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip telemarketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van telemarketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van telemarketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende telemarketing.

Het voorbeeld dat wij geven van telemarketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over telemarketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z