Synoniem

Wil je zo hoog mogelijk in Google staan? Een van de manieren waarop je dit realiseert is door het gebruik van synoniemen. Wat is een synoniem en hoe werkt dit bij internet marketing? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is een synoniem?

Een synoniem is een woord dat vrijwel dezelfde betekenis heeft als een ander woord. Als het gaat om zoekmachine optimalisatie is ook een onderwerp dat gerelateerd is aan een origineel onderwerp een synoniem. Een synoniem is een middel om hoger te scoren in Google.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van synoniemen bij internet marketing

Het is interessant om te kijken naar het toepassen van een synoniem als het gaat om internet marketing. Een synoniem maakt een tekst beter leesbaar: telkens hetzelfde keyword gebruiken gaat vervelen voor de persoon die de tekst leest. Door voor een bepaald woord een synoniem te gebruiken, blijft een tekst interesse wekken van de lezer. Hoe beter de tekst, hoe sneller een goede match tussen de aanbieder en de persoon die zoekt.

Een synoniem toepassen werkt ook goed om zogenaamde keyword spamming te voorkomen. Websites die een bepaald keyword teveel gebruiken komen scoren lager in Google. Het gebruik van synoniemen voorkomt keyword spamming. 

Synoniem | Begrippenlijst

De impact van een synoniem op SEO

Een synoniem heeft zeker impact op de SEO van een website. Het gebruik van een of meerdere synoniemen voor een ander woord verhogen de leesbaarheid van een tekst, en zorgen er hierbij voor dat de ranking verbeterd. Omdat Google eerder kijkt naar relevantie in plaats van specifieke zoektermen, is het gebruik van synoniemen belangrijk om zo de SEO te verbeteren.

Ons advies

Relevantie is belangrijker dan specifieke zoektermen en een synoniem heeft hierbij een belangrijke rol: een pagina is relevant omdat hier alternatieve bewoordingen staan

voor het aanduiden van een onderwerp. Zo zie je zoekresultaten voor pagina’s waar het zoekwoord niet terug te vinden is. We raden dan ook aan om bij het maken van content voor je site synoniemen toe te passen. Op deze manier is de content op je website beter leesbaar en is jouw website beter vindbaar.

Veelgestelde vragen

Wat is een Synoniem?

Een synoniem is een specifiek woord met bijna exact dezelfde betekenis als een specifiek ander woord. Kijken we naar SEO dan bedoelen we hiermee ook wel een bepaald onderwerp mee dat weer aan het originele onderwerp is gerelateerd.

Wat is de impact van Synoniem op SEO?

Door het gebruik van synoniemen verhoog je de leesbaarheid van content. Zoekmachines kijken meer naar relevantie in plaats van specifieke zoekwoorden of combinaties daarvan. Door synoniemen te gebruiken zal je ook hoger in de zoekresultaten komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over synoniem geschreven?

Het artikel over synoniem hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over synoniem in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals synoniem?

Wij schrijven over begrippen als synoniem om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

synoniem is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over synoniem in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals synoniem, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip synoniem in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van synoniem. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van synoniem op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende synoniem.

Het voorbeeld dat wij geven van synoniem , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over synoniem van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z