Synoniem

Wil je zo hoog mogelijk in Google staan? Een van de manieren waarop je dit realiseert is door het gebruik van synoniemen. Wat is een synoniem en hoe werkt dit bij internet marketing? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is een synoniem?

Een synoniem is een woord dat vrijwel dezelfde betekenis heeft als een ander woord. Als het gaat om zoekmachine optimalisatie is ook een onderwerp dat gerelateerd is aan een origineel onderwerp een synoniem. Een synoniem is een middel om hoger te scoren in Google.

De werking van synoniemen bij internet marketing

Het is interessant om te kijken naar het toepassen van een synoniem als het gaat om internet marketing. Een synoniem maakt een tekst beter leesbaar: telkens hetzelfde keyword gebruiken gaat vervelen voor de persoon die de tekst leest. Door voor een bepaald woord een synoniem te gebruiken, blijft een tekst interesse wekken van de lezer. Hoe beter de tekst, hoe sneller een goede match tussen de aanbieder en de persoon die zoekt.

Een synoniem toepassen werkt ook goed om zogenaamde keyword spamming te voorkomen. Websites die een bepaald keyword teveel gebruiken komen scoren lager in Google. Het gebruik van synoniemen voorkomt keyword spamming. 

Synoniem | Begrippenlijst

De impact van een synoniem op SEO

Een synoniem heeft zeker impact op de SEO van een website. Het gebruik van een of meerdere synoniemen voor een ander woord verhogen de leesbaarheid van een tekst, en zorgen er hierbij voor dat de ranking verbeterd. Omdat Google eerder kijkt naar relevantie in plaats van specifieke zoektermen, is het gebruik van synoniemen belangrijk om zo de SEO te verbeteren.

Ons advies

Relevantie is belangrijker dan specifieke zoektermen en een synoniem heeft hierbij een belangrijke rol: een pagina is relevant omdat hier alternatieve bewoordingen staan

voor het aanduiden van een onderwerp. Zo zie je zoekresultaten voor pagina’s waar het zoekwoord niet terug te vinden is. We raden dan ook aan om bij het maken van content voor je site synoniemen toe te passen. Op deze manier is de content op je website beter leesbaar en is jouw website beter vindbaar.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat synoniem inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over synoniem geschreven?

Het artikel over synoniem hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over synoniem hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over synoniem in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals synoniem?

Wij schrijven over begrippen als synoniem om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Synoniem is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over synoniem en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip synoniem in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van synoniem. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van synoniem op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende synoniem.

Het voorbeeld dat wij geven van synoniem geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over synoniem van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z