Synergie

Een bericht op social media dat gebruikers duizenden keren delen en liken, waardoor je meer bekendheid krijgt: het is voor veel bedrijven een belangrijk doel. Een van de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt is door synergie. Wat is synergie en hoe profiteer je hier als onderneming optimaal van? We leggen het begrip hier aan je uit. 

Wat is synergie?

Synergie is een term dat samenwerking betekent. De term komt oorspronkelijk uit het Grieks en heeft zowel een wetenschappelijke als theologische betekenis. Daarnaast is synergie ook aanwezig op social media en binnen de economie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Synergie op social media

Op het gebied van social media is synergie een manier voor gebruikers om met elkaar een grotere invloed uit te oefenen. Gebruikers hebben gezamenlijk meer invloed en dit gebeurt door te liken, delen en retweeten op social media. Het komt steeds vaker voor dat online content ‘viral’ gaat, omdat een groot aantal gebruikers van social media deze content delen.

Het is goed mogelijk om gebruik te maken van synergie op social media. Dit is mogelijk door het delen van goede content, maar ook door de samenwerking met anderen, zoals influencers. Zo heb je de mogelijkheid je zicht- en vindbaarheid te vergroten.

Synergie _ Begrippenlijst

De impact van synergie op SEO

Synergie heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina. Het is als bedrijf mogelijk om via social media ‘viral’ te gaan of online content te delen dat veel volgers en internetters liken en delen. Denk aan een winactie of andere interessante berichten die voor volgers aantrekkelijk zijn om te liken of door te sturen naar vrienden. Als bedrijf is het goed mogelijk om aan de basis te staan van meer merkbekendheid via social media. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid, vindbaarheid en daarmee ook aan de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Je hebt als bedrijf niet veel invloed op de synergie op social media, omdat het niet te voorspellen is of een bericht aanslaat bij de volgers of zelfs ‘viral’ gaat.

We raden aan om social media op een goede manier te gebruiken: zo creëer je betere content en is het ook beter mogelijk om snel te groeien. Op deze manier ben je sneller verzekerd van een synergie tussen je volgers en creëer je meer bekendheid.

Veelgestelde vragen

Wat is Synergie?

Synergie is een begrip waarmee het extra voordeel dat partijen bij een samenwerking hebben wordt aangeduid. Zonder deze samenwerking zou dit voordeel voor de afzonderlijke partijen op zijn minst veel kleiner zijn.

Wat is de impact van Synergie op SEO?

Tot op zekere hoogte heeft synergie wel impact op SEO. Zo kun je online, via bijvoorbeeld sociale media, bepaalde acties of informatie delen met je volgers. Door het voor hen aantrekkelijk genoeg te maken, zullen zij het weer gaan delen en liken. Hier pluk jij dan weer de vruchten van.

Voor wie hebben wij dit artikel over synergie geschreven?

Het artikel over synergie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over synergie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals synergie?

Wij schrijven over begrippen als synergie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

synergie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over synergie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals synergie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip synergie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van synergie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van synergie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende synergie.

Het voorbeeld dat wij geven van synergie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over synergie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z