Subliminal

Het publiek aanspreken met een leuke boodschap: het is een slimme manier van marketing, maar het is ook mogelijk dat hier meer achter zit. Subliminal is een term die hierbij komt kijken. Wat is subliminal en wat is het effect hiervan? We bespreken het begrip uitgebreid op deze pagina. 

Wat is subliminal?

Subliminal is een term om een type boodschap mee aan te duiden. Een subliminale boodschap zet het publiek aan tot een handeling of voorkeur. Het is ook mogelijk dat er sprake is van een verborgen boodschap die onbewust invloed heeft op het gedrag van het publiek.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit is het effect van een subliminale boodschap

Met een subliminale boodschap maak je gebruik van een bepaald soort marketing. De resultaten zijn lastig meetbaar, maar het is wel een manier om een bepaalde beleving of beeldvorming van een merk te creëren. Er zijn vandaag de dag verschillende reclames waarbij je een verborgen boodschap terugvindt: dit is een vorm van subliminal messaging.

Andere vormen van dit type marketing zijn product placement en nudging. Een mogelijk effect van subliminal is dat een publiek op een bepaalde manier tegen een merk of product gaat aankijken. 

Subliminal _ Begrippenlijst

De impact van subliminal op SEO

Het is zeker mogelijk dat subliminal effect heeft op de SEO, maar dit is lastig meetbaar waardoor de effecten onduidelijk zijn. Er zijn onderzoeken geweest die stellen dat dit type boodschap niet of nauwelijks effect heeft. Het is daardoor lastig te stellen of het inzetten van subliminale boodschappen invloed heeft op de zoekmachine optimalisatie van een website of pagina. Er zijn veel andere methodes die hier wel bewezen effect op hebben.

Ons advies

Het gebruik van subliminal messaging is niet altijd even effectief of de effecten van een dergelijke boodschap zijn niet merkbaar. Het is zeker mogelijk om een grappige boodschap in een slogan, logo of reclame uiting te plaatsen, maar het is niet duidelijk of dit ook effect heeft op het gedrag van het publiek.

We raden aan om je te richten op de manieren van marketing die wel goed werken. Het inschakelen van een marketingbureau stelt je in staat jouw merk op een goede manier op de kaart te zetten en de optimale resultaten te behalen met een goede strategie.

Veelgestelde vragen

Wat is Subliminal?

Subliminal is term waarmee een bepaald type boodschap mee wordt aangeduid. Deze zet de consument aan tot een bepaalde handeling of voorkeur. Dit kan ook om een verborgen boodschap gaan, die dus onbewust invloed heeft op deze consumenten.

Wat is de impact van Subliminal op SEO?

Subliminal kan wel enig effect hebben op de SEO. Het is echter zeer moeilijk om te meten. Effecten zijn dan ook lang niet altijd duidelijk.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z