Stichting Kijkonderzoek

Nederland kent heel veel verschillende tv-programma’s: de een nog populairder dan de ander. Dat is onder andere te meten door Stichting Kijkonderzoek (SKO). Wat is SKO en hoe gaat dit onderzoek in zijn werk? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is Stichting Kijkonderzoek?

SKO is een Nederlandse stichting dat verantwoordelijk voor de rapportering van de kijkcijfers op de Nederlandse televisie. Daarnaast is deze stichting ook verantwoordelijk voor aanpassingen en innovaties in de methodes van dit kijkonderzoek. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werkzaamheden van SKO

Ieder Nederlands huishouden met een televisie is voorzien van speciaal apparatuur waarmee meetbaar is naar welke zender een huishouden kijkt. De registratie geeft door naar welk programma een kijker kijkt. Deze informatie gaat vervolgens in de nacht naar een computer: deze computer verzamelt alle gegevens.

Uit deze gegevens blijkt dan welke programma’s het beste zijn bekijken en wat de kijkcijfers zijn. SKO heeft de volgende dag na de uitzending al de belangrijkste cijfers paraat, waardoor het succes vrijwel direct bekend is.

Stichting Kijkonderzoek _ Begrippenlijst

De impact van SKO op SEO

Stichting Kijkonderzoek heeft niet heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is een stichting voor kijkonderzoek van de Nederlandse televisie en heeft verder niet zoveel te maken met websites en SEO. Wanneer je als bedrijf een commercial laat zien tijdens populaire programma’s, zorgt dit mogelijk wel voor het nodige extra verkeer op je website. 

Ons advies

Stichting Kijkonderzoek is een interessante en vooral belangrijke bron van informatie over het succes van een programma. Het is dan ook slim dit in de gaten te houden: het is bijvoorbeeld mogelijk om te adverteren tijdens deze populaire programma’s of er op een andere manier op in te spelen.

Veelgestelde vragen

Wat is Stichting Kijkonderzoek?

Stichting Kijkonderzoek, afgekort als SKO is een Nederlandse stichting die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar en rapporteren van de kijkcijfers op de Nederlandse televisiezenders.

Wat is de impact van Stichting Kijkonderzoek op SEO?

Stichting Kijkonderzoek heeft maar weinig te maken met de SEO van een website. Het enige wat zou kunnen is dat als je een commercial uitzendt tijdens een veel bekeken programma, dit zou kunnen leiden tot meer verkeer naar een website.

Voor wie hebben wij dit artikel over stichting kijkonderzoek geschreven?

Het artikel over stichting kijkonderzoek hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over stichting kijkonderzoek in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals stichting kijkonderzoek?

Wij schrijven over begrippen als stichting kijkonderzoek om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

stichting kijkonderzoek is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over stichting kijkonderzoek in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals stichting kijkonderzoek, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip stichting kijkonderzoek in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van stichting kijkonderzoek. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van stichting kijkonderzoek op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende stichting kijkonderzoek.

Het voorbeeld dat wij geven van stichting kijkonderzoek , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over stichting kijkonderzoek van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z