Sponsoring

Bekendheid creëren voor je bedrijf is mogelijk op meerdere manieren. Een van de opties die tot je mogelijkheden behoren is sponsoring. Wat is sponsoring en op welke manieren komt dit tot uiting? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is sponsoring?

Sponsoring is het supporten van een event, activiteit, persoon of organisatie door middel van financiële steun of het aanleveren van producten of service. Iemand die de sponsoring verzorgt krijgt de naam sponsor.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Diverse vormen van sponsoring

Bij sponsoring gaat het vaak om het steunen van een bepaald initiatief, maar ook om het genereren van bekendheid. Als bedrijf is het mogelijk om een financiële bijdrage te leveren in ruil voor uiting van een logo of de vermelding van een slogan of website. Ook sluikreclame is een vorm van sponsoring.

Als sponsor is het slim om de sponsoractiviteiten zelf uit te dragen. Dit creëert nog meer aandacht: de steun van een (vaak maatschappelijk) initiatief is daarbij ook goed voor het imago van een bedrijf.

Sponsoring _ Begrippenlijst

De impact van sponsoring op SEO

Sponsoring, mits goed uitgevoerd, heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt voor zichtbaarheid van een merk; en wanneer mensen hier naar op zoek gaan, is het mogelijk dat ze op jouw website een aankoop doen of een andere actie ondernemen. Sponsoring is mogelijk het onderdeel van een goede marketingstrategie. Met het bepalen van een duidelijk doel is het mogelijk om snel resultaat te zien.

Ons advies

Sponsoring is een interessant manier om als merk meer beter zichtbaar te zijn. Hierbij zijn er diverse mogelijkheden: je bepaalt zelf welke vorm van sponsoring het beste bij jou en het te bereiken imago past.

We raden aan om gebruik te maken van sponsoring om je merk meer bekendheid te bieden. Een sportvereniging sponsoren of de vermelding van jouw naam op de website van een bedrijf die je sponsort zorgt voor meer bekendheid. Ga na welke manier van sponsoring geschikt is om bekendheid te creëren bij de juiste doelgroep. Op deze manier pluk je er de meeste vruchten van.

Veelgestelde vragen

Wat is Sponsoring?

Sponsoring is het ondersteunen van bijvoorbeeld een persoon, vereniging of een bepaalde activiteit of event. Dit kan zowel in de vorm van geld maar ook door gratis producten of diensten te leveren. In ruil daarvoor krijgt de sponsor meer naamsbekendheid.

Wat is de impact van Sponsoring op SEO?

Als sponsoring op de juiste manier plaatsvindt, kan het zeker een bepaalde impact op de SEO hebben. De zichtbaarheid van het merk of bedrijf zal worden vergroot en consumenten zullen het mogelijk ook sneller gaan opzoeken op internet. Dit draagt dan weer bij aan een hogere conversie.

Voor wie hebben wij dit artikel over sponsoring geschreven?

Het artikel over sponsoring hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sponsoring in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sponsoring?

Wij schrijven over begrippen als sponsoring om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sponsoring is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sponsoring in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sponsoring, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sponsoring in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sponsoring. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sponsoring op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sponsoring.

Het voorbeeld dat wij geven van sponsoring , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sponsoring van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z