Splash page

Bij het creëren van een website zijn er tal van handigheden die mogelijkheid bieden om de bezoeker van een pagina aan te spreken. Dit is onder andere mogelijk met een splash page. Wat is een splash page en wat heb je hier aan? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een splash page?

Een splash page is een introductiepagina op een website. Een website of pagina geeft een splash page weer in diverse situaties. Het maakt deel uit van het actieve venster: een splash page wegklikken is niet mogelijk, in tegenstelling tot een pop-up.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van splash page in de praktijk

Een splash page inzetten gebeurt op diverse manieren. Open je een website en heb je de mogelijkheid een taalkeuze te maken of regio te selecteren? Dit is een voorbeeld van een splash page. Een melding maken voor het plaatsen van cookies is een andere manier waarop een splash page terugkomt.

Een splash page maakt onderdeel uit van het actieve venster. Deze pagina inzetten als promotiemiddel is dan ook goed mogelijk.

splash page

De impact van splash page op SEO

Een splash page zelf heeft weinig directe impact op de SEO van een website of pagina.

Indirect is er wel sprake van impact, mits er sprake is van goede toepassing. Het is mogelijk om een bezoeker aan te zetten tot actie met behulp van een splash page. Gebruik een splash page om bezoekers aan te sporen zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of een aankoop te doen. Dit heeft positieve impact op de SEO van een pagina: Google ziet jouw pagina mogelijk als relevant en rankt je site hoger.

Ons advies

Een splash page biedt onder andere de mogelijkheid om iets te promoten, zoals een kortingscode of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Het inzetten van een splash page is in bepaalde gevallen dan ook een welkome extra.

We raden aan om gebruik te maken van een splash page voor commerciële doelstellingen. Een splash page leidt mogelijk ook tot ergernis bij de consument: zorg er daarom voor dat de pagina aansluit bij de wens of behoefte van een bezoeker.

Veelgestelde vragen

Wat is een splash page?

Een splash page moet je zien als introductiepagina van een website. Hij wordt in diverse situaties weergegeven en hij maakt, in tegenstelling tot een pop-up scherm, wel deel uit van het venster dat op dat moment actief is.

Wat is de impact van Splash Page op SEO?

Directe impact op SEO is er niet, maar indirect kun je hier toch wel van spreken. Althans als het op een goede manier wordt toegepast. Zo kun je bijvoorbeeld op deze manier de bezoeker tot een gewenste actie aanzetten.

Voor wie hebben wij dit artikel over splash page geschreven?

Het artikel over splash page hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over splash page in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals splash page?

Wij schrijven over begrippen als splash page om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

splash page is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over splash page in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals splash page, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip splash page in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van splash page. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van splash page op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende splash page.

Het voorbeeld dat wij geven van splash page , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over splash page van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z