Splash page

Bij het creëren van een website zijn er tal van handigheden die mogelijkheid bieden om de bezoeker van een pagina aan te spreken. Dit is onder andere mogelijk met een splash page. Wat is een splash page en wat heb je hier aan? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een splash page?

Een splash page is een introductiepagina op een website. Een website of pagina geeft een splash page weer in diverse situaties. Het maakt deel uit van het actieve venster: een splash page wegklikken is niet mogelijk, in tegenstelling tot een pop-up.

Het gebruik van splash page in de praktijk

Een splash page inzetten gebeurt op diverse manieren. Open je een website en heb je de mogelijkheid een taalkeuze te maken of regio te selecteren? Dit is een voorbeeld van een splash page. Een melding maken voor het plaatsen van cookies is een andere manier waarop een splash page terugkomt.

Een splash page maakt onderdeel uit van het actieve venster. Deze pagina inzetten als promotiemiddel is dan ook goed mogelijk.

splash page

De impact van splash page op SEO

Een splash page zelf heeft weinig directe impact op de SEO van een website of pagina.

Indirect is er wel sprake van impact, mits er sprake is van goede toepassing. Het is mogelijk om een bezoeker aan te zetten tot actie met behulp van een splash page. Gebruik een splash page om bezoekers aan te sporen zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of een aankoop te doen. Dit heeft positieve impact op de SEO van een pagina: Google ziet jouw pagina mogelijk als relevant en rankt je site hoger.

Ons advies

Een splash page biedt onder andere de mogelijkheid om iets te promoten, zoals een kortingscode of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Het inzetten van een splash page is in bepaalde gevallen dan ook een welkome extra.

We raden aan om gebruik te maken van een splash page voor commerciële doelstellingen. Een splash page leidt mogelijk ook tot ergernis bij de consument: zorg er daarom voor dat de pagina aansluit bij de wens of behoefte van een bezoeker.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat splash page inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over splash page geschreven?

Het artikel over splash page hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over splash page hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over splash page in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals splash page?

Wij schrijven over begrippen als splash page om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Splash page is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over splash page en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip splash page in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van splash page. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van splash page op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende splash page.

Het voorbeeld dat wij geven van splash page geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over splash page van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z