SMS

Bedrijven doen er alles aan om de aandacht van klanten te trekken. Dit gebeurt door middel van marketing. Het is ook mogelijk om marketing via SMS te regelen. Wat is SMS marketing en wat zijn de voordelen? Dat lees je hier!

Wat is SMS?

SMS is een vorm van marketing waarbij een bedrijf korte tekstberichten verstuurd met een korting, aanbieding of notificatie. Dit gebeurt op basis van telefoonnummer: de ontvanger krijgt een bericht via het mobiele netwerk. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voordelen van marketing met SMS

Er zijn heel veel verschillende soorten marketing: ook via mobiele tekstberichten is het mogelijk om marketing toe te passen. SMS marketing vindt ook plaats in combinatie met e-mail marketing. Een voordeel van een SMS campagne is dat een bericht niet zomaar in spam verdwijnt, wat bij e-mail wel mogelijk is. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat gebruikers het ontvangen van een sms minder vervelend vinden dan het ontvangen van een e-mail.

Het is mogelijk om gebruik te maken van verschillende diensten om marketing berichten via sms te automatiseren. Vaak is er eerst sprake van opt-in, waarbij een bedrijf toestemming vraagt om berichten te sturen via sms. Een gebruiker bepaalt zelf of hij/zij hiermee instemt.

SMS _ Begrippenlijst

De impact van SMS op SEO

Het inzetten van SMS voor marketing heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Er is geen sprake van een directe impact, omdat een gebruiker niet altijd gebruik maakt van de aanbieding of het bericht verwijderd. Anderzijds is een succesvolle campagne via SMS mogelijk wel van invloed op de zoekmachine optimalisatie, wanneer klanten een aankoop doen via de gestuurde aanbieding. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van SMS marketing wanneer dit past bij jouw bedrijf en bij wat jouw doelgroep wenst. Niet iedere doelgroep wil sms berichten ontvangen met aanbiedingen. Het is zeker aan te raden om de optie om berichten te ontvangen te creëren, zodat je direct ziet of hier animo voor is. Deze wijzigingen zijn vrij eenvoudig door te voeren op een website. 

Veelgestelde vragen

Wat is een SMS?

SMS staat voor Short Message Service. Het is een tekstbericht dat je via het mobiele netwerk naar een mobiel telefoonnummer kunt versturen. Je kunt dit gebruiken in een marketingcampagne, door bijvoorbeeld een SMS met een aanbieding te versturen.

Wat is de impact van SMS op SEO?

Er is hierbij geen sprake van een directe impact op SEO. De gebruiker kan het bericht verwijderen of geen gebruik maken van jouw aanbieding. Als de campagne succesvol blijkt, kan het indirect wel weer invloed hebben, doordat veel klanten jouw site gaan bezoeken.

Voor wie hebben wij dit artikel over sms geschreven?

Het artikel over sms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sms?

Wij schrijven over begrippen als sms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sms is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sms in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sms, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sms.

Het voorbeeld dat wij geven van sms , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sms van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z