SLA

Afspraken maken is altijd belangrijk: vooral als het gaat om samenwerking tussen twee partijen. Het opstellen van een SLA is in dit geval altijd een goede optie. Wat is SLA en wat is de inhoud van een dergelijk document? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is SLA?

SLA is de afkorting voor Service Level Agreement. Het is een term dat de overeenkomst met afspraken tussen aanbieder en afnemer aanduidt. SLA komt vooral voor in de IT-sector, maar ook in andere sectoren zoals zorg, beveiliging en telecommunicatie. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De inhoud van een SLA

Een SLA is vaak een schriftelijke overeenkomst: hierin zijn afspraken opgenomen die zijn gemaakt tussen aanbieder en afnemer, klant en leverancier. In een Service Level Agreement staan niet alleen de afgesproken diensten, maar ook de rechten en plichten van beide partijen. Het is aan de beide partijen om te bepalen welke status de SLA krijgt en of het als contract geldt of niet.

Het komt meestal voor dat een SLA tussen twee bedrijven geldt, maar het is ook mogelijk dat dit intern gebeurt binnen een organisatie. Het helpt onder andere de communicatie te verbeteren tussen meerdere afdelingen.

SLA _ Begrippenlijst

De impact van SLA op SEO

SLA heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het gaat bij een SLA om een schriftelijke afspraak tussen twee partijen en heeft daardoor niet veel met online te maken. Er is hierdoor geen directe link met zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Afspraken maken met andere bedrijven is mogelijk een goede manier om duidelijkheid te krijgen over je rechten en plichten. Daarnaast zijn ook de afspraken genoteerd en staan deze dan ook vast.

We raden aan om te kijken naar de voordelen van een SLA: dit is mogelijk toepasbaar binnen jouw branche of binnen jouw bedrijf. Het biedt de mogelijkheid om samenwerking te verbeteren en te bevorderen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een SLA?

SLA staat voor Service Level Agreement. Het is een set van afspraken over de dienstverlening tussen de dienstverlener en de afnemer. We zien SLA’s vaak terugkomen in de IT en Telecom wereld, maar ook wel in andere sectoren.

Wat is de impact van Sla op SEO?

Een SLA heeft geen directe impact op SEO. Het is document waarin de afspraken over de dienstverlening zijn vastgelegd.

Voor wie hebben wij dit artikel over sla geschreven?

Het artikel over sla hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sla in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sla?

Wij schrijven over begrippen als sla om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sla is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sla in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sla, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sla in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sla. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sla op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sla.

Het voorbeeld dat wij geven van sla , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sla van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z