SKU

Om de voorraden van je bedrijf te beheren is het handig om een systeem te gebruiken dat voor een goed overzicht zorgt. SKU is een van deze systemen. Wat is SKU en hoe is dit voor jouw als ondernemer van nut? Hier leggen we het begrip SKU aan je uit, maar lees je ook wat we jou hierin adviseren.

Wat is SKU?

SKU is een code die een product identificeert. SKU staat voor Stock Keeping Unit. Als bedrijf gebruik je deze codering binnen industrie en voorraadbeheer. Als bedrijf heb je mogelijk heel veel producten: het is lastig om ze te identificeren op basis van product type en naam. Een systeem als SKU vereenvoudigt dit proces. Als fabrikant hanteer je een eigen codering en koppel je deze aan een SKU.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van SKU

Bij een SKU zijn meerdere productkenmerken opgenomen, waaronder de fabrikant, een beschrijving van het item, de afmetingen van een product of de verpakking, het materiaal van een product en de garantievoorwaarden.

Het komt ook voor dat SKU terugkomt bij online diensten als Google Shopping: voeg hierbij producten toe op basis van een unieke code. Google bundelt vervolgens meerdere verkoopkanalen om zo prijsvergelijking makkelijker te maken voor de consument.

sku

De impact van SKU op SEO

Welke impact heeft SKU op SEO? SKU inzetten als marketinginstrument is ook mogelijk en dit maakt het systeem interessant voor SEO. SKU marketing houdt in dat specifieke producten ter promotie dienen, bijvoorbeeld in de vorm van een QR-code. Deze promotie dient als versterking van de band tussen consument en merk of product. Goede SKU marketing zorgt ervoor dat klanten je beter vinden: goede SEO is hierbij ook belangrijk.

Ons advies

SKU en SKU marketing zijn onmisbaar voor het creëren van een succesvolle webshop of website. We raden dan ook aan om hier stappen in te ondernemen. Ons advies? Zorg voor unieke productbeschrijvingen op jouw website en maak goede meta beschrijvingen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen gekopieerde inhoud op je website krijgt, maar het is ook een belangrijke stap in SEO optimalisatie van je site.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een SKU?

SKU is de afkorting van Stock Keeping Unit. Het is een codering die je als bedrijf gebruikt om je producten te identificeren bij het voorraadbeheer. In een SKU zijn meerdere kenmerken opgenomen zoals de naam van de fabrikant, productbeschrijving, afmetingen et cetera.

Wat is de impact van SKU op SEO?

Je kunt SKU ook gebruiken voor marketingdoeleinden, om bijvoorbeeld een bepaald product of merk in de vorm van een QR-code te promoten. Een goede SEO is hierbij uiteraard ook van groot belang.

Voor wie hebben wij dit artikel over sku geschreven?

Het artikel over sku hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sku in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sku?

Wij schrijven over begrippen als sku om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sku is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sku in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sku, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sku in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sku. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sku op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sku.

Het voorbeeld dat wij geven van sku , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sku van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z