SKU

Om de voorraden van je bedrijf te beheren is het handig om een systeem te gebruiken dat voor een goed overzicht zorgt. SKU is een van deze systemen. Wat is SKU en hoe is dit voor jouw als ondernemer van nut? Hier leggen we het begrip SKU aan je uit, maar lees je ook wat we jou hierin adviseren.

Wat is SKU?

SKU is een code die een product identificeert. SKU staat voor Stock Keeping Unit. Als bedrijf gebruik je deze codering binnen industrie en voorraadbeheer. Als bedrijf heb je mogelijk heel veel producten: het is lastig om ze te identificeren op basis van product type en naam. Een systeem als SKU vereenvoudigt dit proces. Als fabrikant hanteer je een eigen codering en koppel je deze aan een SKU.

De werking van SKU

Bij een SKU zijn meerdere productkenmerken opgenomen, waaronder de fabrikant, een beschrijving van het item, de afmetingen van een product of de verpakking, het materiaal van een product en de garantievoorwaarden.

Het komt ook voor dat SKU terugkomt bij online diensten als Google Shopping: voeg hierbij producten toe op basis van een unieke code. Google bundelt vervolgens meerdere verkoopkanalen om zo prijsvergelijking makkelijker te maken voor de consument.

sku

De impact van SKU op SEO

Welke impact heeft SKU op SEO? SKU inzetten als marketinginstrument is ook mogelijk en dit maakt het systeem interessant voor SEO. SKU marketing houdt in dat specifieke producten ter promotie dienen, bijvoorbeeld in de vorm van een QR-code. Deze promotie dient als versterking van de band tussen consument en merk of product. Goede SKU marketing zorgt ervoor dat klanten je beter vinden: goede SEO is hierbij ook belangrijk.

Ons advies

SKU en SKU marketing zijn onmisbaar voor het creëren van een succesvolle webshop of website. We raden dan ook aan om hier stappen in te ondernemen. Ons advies? Zorg voor unieke productbeschrijvingen op jouw website en maak goede meta beschrijvingen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen gekopieerde inhoud op je website krijgt, maar het is ook een belangrijke stap in SEO optimalisatie van je site.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat sku inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over sku geschreven?

Het artikel over sku hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over sku hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over sku in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sku?

Wij schrijven over begrippen als sku om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Sku is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sku en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip sku in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sku. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sku op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sku.

Het voorbeeld dat wij geven van sku geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over sku van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z