Short tail zoekwoord

Voordat mensen jouw website vinden, is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden zijn gebruiken om iets te vinden. Mogelijk gebruiken zij hiervoor een short tail zoekwoord. Wat is een short tail zoekwoord en hoe makkelijk is het om hier gebruik van te maken? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is een short tail zoekwoord?

Een short tail zoekwoord is een term waar mensen op zoeken via zoekmachines. Deze zoektermen bestaan uit een of twee woorden en leveren vaak minder specifieke zoekresultaten op. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Long en short tail zoekwoorden

Met een short tail zoekwoord zoek je niet heel specifiek naar bepaalde zoekresultaten. Er zijn bepaalde termen die meerdere betekenissen hebben en leveren daardoor ook veel meer zoekresultaten op. Het is als website lastig om tussen al deze zoekresultaten vindbaar te zijn. 

De populariteit van short tail zoekwoorden is voor adverteerders minder dan langere zoekwoorden, ook wel long tail zoekwoorden genoemd. Dit komt omdat de kortere zoekwoorden niet altijd relevante resultaten tonen. Lange zoekwoorden zijn vaak een stuk specifieker en tonen daardoor wel veel relevante resultaten.

Short tail Zoekwoord _ Begrippenlijst

De impact van een short tail zoekwoord op de SEO

Een short tail zoekwoord heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. De kans is echter groter dat gebruikers je website vinden aan de hand van advertenties op langere zoekwoorden. Gebruikers kiezen vaak voor korte zoekwoorden, maar hebben vaker de intentie om iets te kopen wanneer er sprake is van een lang zoekwoord.

Ons advies

Korte zoekwoorden zijn bij de gebruiker het meest populair en scoren dan ook goed in kwantiteit, maar lange zoekwoorden hebben betere kwaliteit

We raden dan ook aan om te adverteren op basis van langere zoekwoorden in plaats van op een short tail zoekwoord. Hoewel het zeker mogelijk is om te adverteren op korte zoekwoorden, is een goede strategie hierbij van groot belang en de kans op goed resultaat is vaak ook minder. Dit komt omdat mensen die een lange en specifieke zoekterm intypen sneller overgaan tot een aankoop.

Veelgestelde vragen

Wat is een Short Tail Zoekwoord?

Een short tail zoekwoord is een zoekterm waar gebruikers op zoeken in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Hij bestaat uit één of twee woorden. Ze leveren over het algemeen minder specifieke zoekresultaten op.

Wat is de impact van Short Tail Zoekwoord op SEO?

Een short tail zoekwoord kan zeker impact op SEO hebben. De kans dat je op basis van langere zoektermen, oftewel long tail zoekwoorden, wordt gevonden is groter. Let wel, bij gebruikers die voor short tail zoekwoorden kiezen, is de intentie om een aankoop te doen meestal groter.

Voor wie hebben wij dit artikel over short tail zoekwoord geschreven?

Het artikel over short tail zoekwoord hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over short tail zoekwoord in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals short tail zoekwoord?

Wij schrijven over begrippen als short tail zoekwoord om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

short tail zoekwoord is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over short tail zoekwoord in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals short tail zoekwoord, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip short tail zoekwoord in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van short tail zoekwoord. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van short tail zoekwoord op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende short tail zoekwoord.

Het voorbeeld dat wij geven van short tail zoekwoord , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over short tail zoekwoord van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z