Short tail zoekwoord

Voordat mensen jouw website vinden, is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden zijn gebruiken om iets te vinden. Mogelijk gebruiken zij hiervoor een short tail zoekwoord. Wat is een short tail zoekwoord en hoe makkelijk is het om hier gebruik van te maken? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is een short tail zoekwoord?

Een short tail zoekwoord is een term waar mensen op zoeken via zoekmachines. Deze zoektermen bestaan uit een of twee woorden en leveren vaak minder specifieke zoekresultaten op. 

Long en short tail zoekwoorden

Met een short tail zoekwoord zoek je niet heel specifiek naar bepaalde zoekresultaten. Er zijn bepaalde termen die meerdere betekenissen hebben en leveren daardoor ook veel meer zoekresultaten op. Het is als website lastig om tussen al deze zoekresultaten vindbaar te zijn. 

De populariteit van short tail zoekwoorden is voor adverteerders minder dan langere zoekwoorden, ook wel long tail zoekwoorden genoemd. Dit komt omdat de kortere zoekwoorden niet altijd relevante resultaten tonen. Lange zoekwoorden zijn vaak een stuk specifieker en tonen daardoor wel veel relevante resultaten.

Short tail Zoekwoord _ Begrippenlijst

De impact van een short tail zoekwoord op de SEO

Een short tail zoekwoord heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. De kans is echter groter dat gebruikers je website vinden aan de hand van advertenties op langere zoekwoorden. Gebruikers kiezen vaak voor korte zoekwoorden, maar hebben vaker de intentie om iets te kopen wanneer er sprake is van een lang zoekwoord.

Mijn advies

Korte zoekwoorden zijn bij de gebruiker het meest populair en scoren dan ook goed in kwantiteit, maar lange zoekwoorden hebben betere kwaliteit. 

We raden dan ook aan om te adverteren op basis van langere zoekwoorden in plaats van op een short tail zoekwoord. Hoewel het zeker mogelijk is om te adverteren op korte zoekwoorden, is een goede strategie hierbij van groot belang en de kans op goed resultaat is vaak ook minder. Dit komt omdat mensen die een lange en specifieke zoekterm intypen sneller overgaan tot een aankoop.

Veelgestelde vragen

Wat is een Short Tail Zoekwoord?

Een short tail zoekwoord is een zoekterm waar gebruikers op zoeken in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Hij bestaat uit één of twee woorden. Ze leveren over het algemeen minder specifieke zoekresultaten op.

Wat is de impact van Short Tail Zoekwoord op SEO?

Een short tail zoekwoord kan zeker impact op SEO hebben. De kans dat je op basis van langere zoektermen, oftewel long tail zoekwoorden, wordt gevonden is groter. Let wel, bij gebruikers die voor short tail zoekwoorden kiezen, is de intentie om een aankoop te doen meestal groter.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z