SEO-freelancer

De website van je bedrijf optimaliseren voor zoekmachines is gespecialiseerd werk. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Daarvoor kun je een SEO-freelancer inschakelen. Dat is iemand die, zelfstandig of samen met jou, de website optimaliseert. Hij past teksten aan door zoekwoorden op de juiste plek te plaatsen en zorgt ervoor dat de websitestructuur aan alle eisen voldoet.

Wat is een SEO-freelancer?

Een SEO-freelancer is iemand die gespecialiseerd is in SEO optimalisatie. Afhankelijk van de freelancer is dat iemand die zich alleen bezighoudt met het aanpassen van alle teksten op je website, tot de volledige content. Een SEO-specialist die alle disciplines beheerst kan het beste vanaf de ontwerpfase van de website bij het project betrokken worden. Vanuit zijn kennis op het gebied van SEO kan hij waardevolle adviezen geven over de structuur van de website.

SEO-freelancer | Begrippenlijst

Voorbeelden van SEO-freelancer

Als je niet helemaal tevreden bent over de prestaties van je website kun je de hulp inroepen van een SEO-freelancer. Bedenk van tevoren wat je door hem of haar wilt laten doen. Veel SEO-freelancers staan te trappelen om je hele website onderhanden te nemen. Ze beloven meer bezoekers op de website en een hogere conversies. Voor zo’n grote klus is het ook mogelijk om een gespecialiseerd bureau in te schakelen.

Er is echter geen enkel bezwaar om een SEO-freelancer in eerste instantie de content van je site aan te laten passen. Afhankelijk van de ervaringen kun je besluiten om ook andere werkzaamheden bij hem of haar neer te leggen. Onthoud echter, je bent en blijft als bedrijf verantwoordelijk voor de informatieve waarde van je website. De zoekwoorden zijn in overleg te definiëren.

Het belang van SEO-freelancer

Een SEO-freelancer kan in relatief korte tijd zorgen voor een betere SEO prestatie van je website. Dat zal tot gevolg hebben dat de ranking na verloop van een aantal maanden zal stijgen. Houd er rekening mee dat het volledige effect van de werkzaamheden van een SEO-freelancer altijd pas na een langere periode zichtbaar wordt in de bezoekersaantallen en de conversie.

De impact van een SEO-freelancer

Een SEO-freelancer zorgt voor een betere ranking van je website. Uiteraard is het noodzakelijk om de freelancer voor aanvang van zijn werkzaamheden te briefen over het doel van je website.

Mijn advies

Een goede vindbaarheid van je website is belangrijk. Het is een goede methode om de content door een SEO-freelancer te laten (her)schrijven.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 23 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies