Segmenteren

Het bereiken van de doelgroep is mogelijk door middel van goede marketing. Maar wat doe je als je een zeer grote doelgroep hebt? In dit geval is het aan te raden om te segmenteren. Wat is segmenteren en wat is het nut hiervan? We leggen het hier aan je uit!

Wat is segmenteren?

Segmenteren is het verdelen van consumenten in duidelijke groepen. Segmentatie komt veel voor en is handig om doelgroepen te bepalen. Zo is een bedrijf beter in staat een specifiek product aan te bieden en grotere successen te behalen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het nut van segmenteren

Als bedrijf heb je mogelijk een zeer groot bereik. Dit lijkt interessant, maar brengt ook moeilijkheden met zich mee. Het aanspreken van een zeer brede doelgroep kost meer tijd en daarmee ook meer geld. Niet alle producten zijn daarnaast geschikt voor dezelfde consumenten. In dit geval is het nodig om het bereik te segmenteren.

Segmenteren is een vorm van targeted marketing, waarbij je je richt op een specifieke doelgroep. Segmenteren is mogelijk op basis van diverse kenmerken, waaronder leeftijd, opleiding, hobby’s en meer. Het is dankzij segmenteren zeer goed mogelijk een succesvolle marketingcampagne te voeren. Een dergelijke campagne is alleen succesvol wanneer een bedrijf dit aan de juiste groep toont.

Segmenteren _ Begrippenlijst

De impact van segmenteren op SEO

Segmenteren heeft mogelijk een impact op de SEO van een website of pagina. Een goede en doelgerichte benadering van een segment zorgt mogelijk voor een hogere conversie van leads naar klanten. De uitvoering is hierbij erg belangrijk, omdat het ook snel misgaat. In dit geval heeft segmenteren geen enkele invloed op de SEO van een website of pagina.

Ons advies

Het is erg belangrijk dat er sprake is van een goede collectie van consumenten, geselecteerd uit de totale groep. Op deze manier maak je marketingcampagnes persoonlijker en relevanter.

We raden aan om gebruik te maken van segmenteren wanneer er sprake is van een groot bereik voor jouw bedrijf. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen is het mogelijk om een doelgroepanalyse uit te voeren, zodat je optimaal gebruik maakt van je mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is Segmenteren?

Bij segmenteren ga je consumenten in duidelijke groepen verdelen. Dit doe je veelal om doelgroepen te kunnen bepalen waaraan je jouw producten wilt gaan aanbieden zodat je grotere successen kunt boeken.

Wat is de impact van Segmenteren op SEO?

Er kan een bepaalde invloed zijn van segmenteren op SEO. Als je een bepaald segment op de juiste manier benaderd kan dit zorgen voor een hogere conversie en meer leads.

Voor wie hebben wij dit artikel over segmenteren geschreven?

Het artikel over segmenteren hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over segmenteren in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals segmenteren?

Wij schrijven over begrippen als segmenteren om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

segmenteren is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over segmenteren in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals segmenteren, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip segmenteren in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van segmenteren. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van segmenteren op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende segmenteren.

Het voorbeeld dat wij geven van segmenteren , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over segmenteren van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z