Schreef

Op een website staat tekst; voor deze tekst is gebruik gemaakt van een geschikt lettertype. Het is voor een website onder andere mogelijk om voor schreef letters te kiezen. Wat is schreef en wat zijn de alternatieven hiervoor? We leggen het op deze pagina graag aan je uit.

Wat is schreef?

Schreef is een term die die een lijn aanduidt in bepaalde lettertypes. Je kunt kiezen voor schreefletters en schreefloze letters. Schreefletters werd in de Romeinse tijd al gebruikt en staan bekend om hun kleine streepjes aan het uiteinde van de horizontale en verticale uiteinden van een letter. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Schreef en schreefloze lettertypen

Welke lettertypen maken gebruik van schreef zoals hierboven beschreven? Onder andere bekende lettertypen als Times New Roman, Georgia en Cambria zijn hier voorbeelden van. Dit type letter kent vooral toepassing in gedrukte teksten zoals boeken en kranten.

Schreefloze lettertypen zoals Arial, Helvetica en Verdana winnen vandaag de dag aan populariteit. Deze lettertypen zijn modern, beter leesbaar voor mensen die visueel beperkt zijn en de letters zijn daarnaast beter van elkaar te onderscheiden.

Schreef _ Begrippenlijst

De impact van schreef op SEO

Schreef letters hebben zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Hoewel je er misschien niet over nadenkt is het gebruik van een lettertype van groot belang voor een website. Het bepaalt voor een groot deel de leesbaarheid van een tekst maar heeft ook een bepaalde uitstraling.

Ons advies

Er zijn heel wat mogelijkheden als het gaat om lettertypes. Maar wat werkt wel en wat werkt niet? Het gebruik van een lettertype is vooral afhankelijk van de uiting van een tekst en de opmaak.

We raden aan om voor een website gebruik te maken van schreefloze letters. Deze zijn niet alleen modern, maar ook goed leesbaar. Gebruik niet teveel lettertypes op een website of pagina om onrust bij de lezer te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wat is Schreef?

Met schreef is bedoelen we de specifieke lijn van bepaalde lettertypes. Schreefletters worden al sinds de Romeinse tijd toegepast. Ze staan bekend om de kleine streepjes aan de horizontale en verticale uiteinden van de betreffende letter.

Wat is de impact van Schreef op SEO?

Schreef letters kunnen een bepaalde invloed op de SEO van een website hebben. Wellicht zou je er niet snel aan denken, maar lettertypes zijn van groot belang voor de uitstraling en leesbaarheid van een site. Als deze niet prettig is, zullen gebruikers eerder afhaken. Dit is weer nadelig voor de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over schreef geschreven?

Het artikel over schreef hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over schreef in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals schreef?

Wij schrijven over begrippen als schreef om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

schreef is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over schreef in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals schreef, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip schreef in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van schreef. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van schreef op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende schreef.

Het voorbeeld dat wij geven van schreef , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over schreef van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z