Robots exclusion checker

Zoek jij een extensie die in één keer alle elementen die indexatie en crawling beïnvloeden laat zien? Dan zoek jij naar Robots exclusion checker. Deze extensie maakt die elementen in een simpele visualisatie duidelijk die invloed hebben op indexatie en crawling. Je downloadt de extensie gratis.

Wat is Robots exclusion checker?

Robots exclusion checker is een extensie die je gebruikt voor je Chrome browser. Iedereen die een website beheert heeft baat bij de extensie. Met name als je met e-commerce of grote en ingewikkelde sites werkt. De Robots exclusion checker kijkt naar robots tags, maar ook naar canonical tags en nofollow tags. 

Hoe werkt Robots exclusion checker?

De extensie laat zien of de website beïnvloed wordt door een robots.txt. Ook zie je precies waar in de robots.txt de regel is. De meta robots tags op de site krijgen een kleur: rood, oranje of groen. Zo zie je of er issues zijn die je kunt verhelpen op dat gebied. Met de X-robots-tag zie je robots in de HTTP header. Inclusief de uitzonderingen.

Canonical tags laten je zien of er een probleem is in het matchen van de canonical URL en de huidige URL. De nofollow tags kun je laten markeren door de extensie. Dit geldt ook voor andere rel attribuut waarden. 

Robots Exclusion Checker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De Robots exclusion checker is een waardevolle tool voor je SEO. Er zijn talloze tools voor zoektermen en andere SEO-gerelateerde zaken. Deze extensie kijkt naar de dingen die meer verstopt zitten voor het blote oog. Het controleert en markeert de verbeterpunten voor je site die crawlers gebruiken om je positie op de zoekresultatenlijst te bepalen. En het controleert elementen die mogelijk een negatieve invloed hebben op je SEO. 

Mijn advies

Gebruikers van deze extensie zijn zeer tevreden over wat ze ervoor terug krijgen. Het is een gratis tool die inzicht geeft in allerlei elementen die niet aan de oppervlakte direct zichtbaar zijn. Die combinatie maakt het een zeer handige extensie. Je hoeft er ook niets voor te installeren aan software. Het is enkel een extensie voor je browser. 

Veelgestelde vragen

Wat is Robots Exclusion Checker?

Een robots exclusion checker wordt gebruikt voor een chrome browser. Het is een extensie. Elke beheerder van een website zal baat hebben bij deze extensie. Vooral beheerders van websites die werken met grote en ingewikkelde sites hebben hier baat bij. De extensie kijkt naar robottags, canonical tags en nofollow tags.

Wat is de impact van Robots Exclusion Checker op SEO?

Voor je SEO is de extensie robots exclusion checker een waardevolle tool. De extensie kijkt vooral naar de dingen die verstopt zitten voor het blote oog. De robots exclusion checker controleert elementen die voor je SEO mogelijk een negatieve invloed kunnen hebben. Het is een gratis tool die inzicht geeft.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z