Robots exclusion checker

Zoek jij een extensie die in één keer alle elementen die indexatie en crawling beïnvloeden laat zien? Dan zoek jij naar Robots exclusion checker. Deze extensie maakt die elementen in een simpele visualisatie duidelijk die invloed hebben op indexatie en crawling. Je downloadt de extensie gratis.

Wat is Robots exclusion checker?

Robots exclusion checker is een extensie die je gebruikt voor je Chrome browser. Iedereen die een website beheert heeft baat bij de extensie. Met name als je met e-commerce of grote en ingewikkelde sites werkt. De Robots exclusion checker kijkt naar robots tags, maar ook naar canonical tags en nofollow tags. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt Robots exclusion checker?

De extensie laat zien of de website beïnvloed wordt door een robots.txt. Ook zie je precies waar in de robots.txt de regel is. De meta robots tags op de site krijgen een kleur: rood, oranje of groen. Zo zie je of er issues zijn die je kunt verhelpen op dat gebied. Met de X-robots-tag zie je robots in de HTTP header. Inclusief de uitzonderingen.

Canonical tags laten je zien of er een probleem is in het matchen van de canonical URL en de huidige URL. De nofollow tags kun je laten markeren door de extensie. Dit geldt ook voor andere rel attribuut waarden. 

Robots Exclusion Checker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De Robots exclusion checker is een waardevolle tool voor je SEO. Er zijn talloze tools voor zoektermen en andere SEO-gerelateerde zaken. Deze extensie kijkt naar de dingen die meer verstopt zitten voor het blote oog. Het controleert en markeert de verbeterpunten voor je site die crawlers gebruiken om je positie op de zoekresultatenlijst te bepalen. En het controleert elementen die mogelijk een negatieve invloed hebben op je SEO. 

Ons advies

Gebruikers van deze extensie zijn zeer tevreden over wat ze ervoor terug krijgen. Het is een gratis tool die inzicht geeft in allerlei elementen die niet aan de oppervlakte direct zichtbaar zijn. Die combinatie maakt het een zeer handige extensie. Je hoeft er ook niets voor te installeren aan software. Het is enkel een extensie voor je browser. 

Veelgestelde vragen

Wat is Robots Exclusion Checker?

Een robots exclusion checker wordt gebruikt voor een chrome browser. Het is een extensie. Elke beheerder van een website zal baat hebben bij deze extensie. Vooral beheerders van websites die werken met grote en ingewikkelde sites hebben hier baat bij. De extensie kijkt naar robottags, canonical tags en nofollow tags.

Wat is de impact van Robots Exclusion Checker op SEO?

Voor je SEO is de extensie robots exclusion checker een waardevolle tool. De extensie kijkt vooral naar de dingen die verstopt zitten voor het blote oog. De robots exclusion checker controleert elementen die voor je SEO mogelijk een negatieve invloed kunnen hebben. Het is een gratis tool die inzicht geeft.

Voor wie hebben wij dit artikel over robots exclusion checker geschreven?

Het artikel over robots exclusion checker hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over robots exclusion checker in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals robots exclusion checker?

Wij schrijven over begrippen als robots exclusion checker om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

robots exclusion checker is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over robots exclusion checker in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals robots exclusion checker, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip robots exclusion checker in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van robots exclusion checker. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van robots exclusion checker op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende robots exclusion checker.

Het voorbeeld dat wij geven van robots exclusion checker , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over robots exclusion checker van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z