Risico

Risico is de kans dat iets gebeurt en de impact die die gebeurtenis heeft. Op het gebied van veiligheid is het risico altijd negatief. Het gaat immers over een ongewenste gebeurtenis. In de financiële wereld kan een risico ook positief zijn. Als een risico meetbaar is dan kun je dit uitdrukken in een getal. Je vermenigvuldigt de kans op een probleem dan met de impact en de blootstelling aan het probleem.

Wat is risico?

Heel kort zou je risico kunnen beschrijven als het gevaar voor schade. Maar het gaat bij risico altijd om een kans op een bepaalde (negatieve) gebeurtenis en de impact van zo’n incident. Een kleine kans op een grote schade betekent dus toch een groot risico.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Risico analyseren

Als je wil weten wat de risico’s kwantitatief betekenen, bijvoorbeeld voor jouw business, dan kun je een risicoanalyse maken en daar een getal aan verbinden. Door goed in kaart te hebben wat de risico’s van jouw onderneming zijn kun je maatregelen treffen om de kans op een probleem of de impact ervan te verkleinen.

Ook kun je beslissen om bepaalde zaken uit te besteden aan iemand die minder risico loopt, of een verzekering afsluiten. Je kunt zo een kosten-baten analyse maken en kijken of de kosten van het afsluiten van een verzekering of van het uitbesteden opwegen tegen de kosten van een eventueel probleem.

Risico _ Begrippenlijst

Risico en marketing

Als je een marketing campagne opzet, is er altijd een financieel risico. Slaat de campagne niet aan, dan zul je de kosten van je campagne niet terugverdienen. Imagoschade is een nog groter risico. De impact hiervan op je onderneming is veel groter. Zet je bijvoorbeeld een bekend persoon in voor je campagne en deze blijkt er later dubieuze denkbeelden op na te houden, dan heeft dit zijn weerslag op jouw merk en producten.

Ons advies

Voor iedere onderneming is het inschatten van de risico’s een onontbeerlijke activiteit. Dankzij een risico-analyse krijg je mogelijke zwakke plekken van je bedrijf in beeld. Je kunt hier op anticiperen door een draaiboek op te stellen over hoe je omgaat met de risico’s. Als je van te voren bedenkt hoe je kunt reageren op een bepaald probleem, zal de impact op je business kleiner zijn en de schade ook. Een risico-analyse is dan ook standaard onderdeel van ieder businessplan en risicobeheer past in je bedrijfsstrategie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Risico?

Een risico is de kans dat er iets daadwerkelijk gaat gebeuren en de ernst van de schade of letsel die die deze gebeurtenis veroorzaakt. Vanuit het oogpunt van veiligheid is een risico altijd negatief. Je spreekt daarbij namelijk over ongewenste gebeurtenissen. Kijken we naar de financiële wereld dan kan een bepaald risico ook positief uitvallen.

Wat is de impact van Risico op SEO?

Overal kleven wel bepaalde risico’s aan. Zo ook aan een marketing campagne. Zet je deze niet goed op, zal je weinig resultaat behalen en zul je de gemaakte kosten dus ook niet terugverdienen. Imago schade is een veel groter risico. Dit kan impact hebben op het complete bedrijf.

Voor wie hebben wij dit artikel over risico geschreven?

Het artikel over risico hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over risico in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals risico?

Wij schrijven over begrippen als risico om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

risico is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over risico in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals risico, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip risico in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van risico. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van risico op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende risico.

Het voorbeeld dat wij geven van risico , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over risico van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z