Retweet

Social media is belangrijker dan ooit: het bepaalt voor een groot deel de online zichtbaarheid van een bedrijf. Onder andere met een retweet behaal je mogelijk zomaar grote successen. Wat is een retweet en hoe zet je dit in voor jouw bedrijf? Dat lees je hier!

Wat is een retweet?

Een retweet is een gedeelde tweet op het social media platform Twitter. Wanneer een tweet op de Twitter-pagina van iemand staat, is het voor andere gebruikers mogelijk deze tweet te delen op hun eigen pagina: dit heet retweeten. 

Zo heeft een retweet veel potentie

Retweet iemand jouw bericht? Dan komt jouw bericht op de pagina van deze persoon te staan, waardoor al zijn of haar volgers dit ook weer te zien krijgen. Op deze manier creëer je een groot bereik en verspreidt jouw boodschap zich over het platform. 

Er zijn meerdere manieren waarop je een retweet op een slimme manier gebruikt. Kies ervoor om informatie te tweeten over jouw bedrijf, maar de kans dat dit aanslaat is niet altijd even groot. Een actie of aanbieding aankondigen via Twitter is mogelijk wel een manier om je bedrijf of merk onder de aandacht te krijgen.

Retweet _ Begrippenlijst

De impact van een retweet op SEO

Een retweet heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel een manier om meer bekendheid te genereren. Hoe meer mensen jouw tweet ‘retweeten’, hoe meer mensen jouw naam zien en wellicht overgaan op actie. Ook speelt de inhoud van de tweet mee met de impact die het heeft. Een tweet met een aanbieding of actie zet eerder tot actie aan dan een inspirerende quote.

Ons advies

Twitter is een interessant platform waar veel bedrijven gebruik van maken. En ook voor jou is het zeker interessant om hier iets mee te doen. 

We raden aan om zelf goed na te denken welke berichten je retweet en welke berichten je op Twitter zelf online zet. Hoe meer mensen jouw bericht retweeten, hoe groter de zichtbaarheid. Door bedrijfsinformatie in de biografie van je Twitter-account te plaatsen is. Retweeten en Twitter zelf bieden interessante mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat retweet inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over retweet geschreven?

Het artikel over retweet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over retweet hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over retweet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals retweet?

Wij schrijven over begrippen als retweet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Retweet is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over retweet en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip retweet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van retweet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van retweet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende retweet.

Het voorbeeld dat wij geven van retweet geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over retweet van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z