Retweet

Social media is belangrijker dan ooit: het bepaalt voor een groot deel de online zichtbaarheid van een bedrijf. Onder andere met een retweet behaal je mogelijk zomaar grote successen. Wat is een retweet en hoe zet je dit in voor jouw bedrijf? Dat lees je hier!

Wat is een retweet?

Een retweet is een gedeelde tweet op het social media platform Twitter. Wanneer een tweet op de Twitter-pagina van iemand staat, is het voor andere gebruikers mogelijk deze tweet te delen op hun eigen pagina: dit heet retweeten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo heeft een retweet veel potentie

Retweet iemand jouw bericht? Dan komt jouw bericht op de pagina van deze persoon te staan, waardoor al zijn of haar volgers dit ook weer te zien krijgen. Op deze manier creëer je een groot bereik en verspreidt jouw boodschap zich over het platform. 

Er zijn meerdere manieren waarop je een retweet op een slimme manier gebruikt. Kies ervoor om informatie te tweeten over jouw bedrijf, maar de kans dat dit aanslaat is niet altijd even groot. Een actie of aanbieding aankondigen via Twitter is mogelijk wel een manier om je bedrijf of merk onder de aandacht te krijgen.

Retweet _ Begrippenlijst

De impact van een retweet op SEO

Een retweet heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel een manier om meer bekendheid te genereren. Hoe meer mensen jouw tweet ‘retweeten’, hoe meer mensen jouw naam zien en wellicht overgaan op actie. Ook speelt de inhoud van de tweet mee met de impact die het heeft. Een tweet met een aanbieding of actie zet eerder tot actie aan dan een inspirerende quote.

Ons advies

Twitter is een interessant platform waar veel bedrijven gebruik van maken. En ook voor jou is het zeker interessant om hier iets mee te doen. 

We raden aan om zelf goed na te denken welke berichten je retweet en welke berichten je op Twitter zelf online zet. Hoe meer mensen jouw bericht retweeten, hoe groter de zichtbaarheid. Door bedrijfsinformatie in de biografie van je Twitter-account te plaatsen is. Retweeten en Twitter zelf bieden interessante mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is een Retweet?

Een retweet is een door een gebruiker gedeelde tweet op Twitter. Het delen van tweets noemen we retweeten.

Wat is de impact van Retweet op SEO?

Een retweet heeft geen directe invloed op de SEO van een site. Je kunt er wel een grotere naamsbekendheid mee krijgen. Hoe vaker jouw tweet wordt gedeeld, des te meer mensen het zien en hoe groter de kans op conversie wordt.

Voor wie hebben wij dit artikel over retweet geschreven?

Het artikel over retweet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over retweet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals retweet?

Wij schrijven over begrippen als retweet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

retweet is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over retweet in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals retweet, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip retweet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van retweet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van retweet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende retweet.

Het voorbeeld dat wij geven van retweet , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over retweet van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z