Retail

Mensen drijven al eeuwenlang handel met elkaar en dit gebeurt op verschillende manieren. Onder andere retail bestaat al duizenden jaren. Wat is retail precies en hoe werkt dit in de praktijk? We leggen dit aan je uit!

Wat is retail?

Retail is een term dat staat voor de winkels die leveren aan consumenten. Hierin is onderscheid te maken tussen verschillende branches. Retail is niet helemaal hetzelfde als detailhandel, omdat het bij retail om een wat ruimer begrip gaat. In detailhandel gaat het uitsluitend om fysieke goederen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van retail

Retail is een van de oudste handelsvormen ter wereld en bestaat al duizenden jaren. De uitwisseling van goederen bestond al voordat er sprake was van valuta. Retail kent veel vormen. Er zijn food en non-food retailers, maar ook retailers die zich richten op een specifieke doelgroep. Daarnaast kent retail ook veel verschillende formules. Met de komst van internet is ook de retail aan verschillende veranderingen onderhevig geweest.

Met retail is het goed mogelijk om een sterke klantrelatie op te bouwen. Goede service en geschoold personeel bieden een aangename winkelervaring. Aanbiedingen zijn ook een goede manier om de aandacht van de klant te trekken.

Retail _ Begrippenlijst

De impact van retail op SEO

Retail vindt in fysieke winkels plaats, waardoor het niet een directe impact heeft op de SEO van een website of pagina. Het heeft mogelijk wel impact, omdat veel winkels vandaag de dag ook een webshop hebben waar de klant terecht kan. Een aangename ervaring in de fysieke winkels zet een klant sneller aan om ook online aankopen te doen. Dit heeft mogelijk ook positieve gevolgen voor de SEO. 

Ons advies

Het bieden van een goede ervaring in een fysieke winkel biedt ook online mogelijkheden. Het is daardoor zeker interessant om eens te kijken naar de opties voor het starten van een webshop.

We raden aan om een webshop te starten als retailer, omdat dit veel kansen biedt. Het is wel belangrijk om na te gaan of dit past bij de doelgroep en in jouw eigen plannen. Op deze manier is het mogelijk een goed overwogen keuze te maken.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Retail?

Retail is een term die gebruik wordt om winkels aan te duiden die aan consumenten leveren. Hierbij kan je onderscheid maken in verschillende branches. Je moet het ook ruimer zien dan de detailhandel want daarbij gaat het alleen om fysieke producten.

Wat is de impact van Retail op SEO?

Bij retail hebben we het over fysieke winkels. Alhoewel er dus geen directe invloed is op SEO, kan een goede klantervaring in de fysieke winkel er wel voor zorgen dat, mits die er is natuurlijk, de winkel ook online wordt bezocht.

Voor wie hebben wij dit artikel over retail geschreven?

Het artikel over retail hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over retail in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals retail?

Wij schrijven over begrippen als retail om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

retail is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over retail in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals retail, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip retail in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van retail. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van retail op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende retail.

Het voorbeeld dat wij geven van retail , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over retail van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z