Resolutie

Met de term resolutie bedoelen we scherpte, precisie. Een foto met een hoge resolutie is scherper dan een foto met een lage resolutie. In het geval van beeldmateriaal drukken we de resolutie uit in pixels. Temporele resolutie is een maat die aangeeft hoe nauwkeurig een apparaat de hersenactiviteit kan meten.

Wat is temporele resolutie?

Temporele resolutie is een term uit de neuropsychologie. Het is een maat die aangeeft hoe goed meetinstrumenten kunnen bepalen wanneer er een activiteit in de hersenen plaatsvindt. Een hoge temporele resolutie betekent dat het apparaat dat zeer nauwkeurig kan bepalen, tot op de milliseconde-schaal.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom is temporele resolutie van belang?

Temporele resolutie is van belang in de neuromarketing. Bij neuromarketing kijkt men naar hoe iemands hersenen reageren op bepaalde stimulansen. Daartoe kijkt men naar de hersenactiviteit. Die kun je op twee manieren meten. Bij een directe meting kijk je naar de breinactiviteit en de elektrische signalen die de neuronen doorgeven. Een indirecte meting brengt het metabolisme van de hersenen in beeld. Directe metingen zijn bijvoorbeeld MEG en EEG. Indirecte meetmethodes zijn onder andere fMRI, SPECT, PET en fNIR. Bij een indirecte meting is de temporele resolutie lager dan bij een directe meting.

Resolutie _ Begrippenlijst

Temporele resolutie in marketing

Het weten hoe hersenen reageren op bepaalde stimulansen is interessant om het effect van een marketingcampagne, commercial of advertentie te zien. De hersenreactie van de consument kan je vertellen of hij interesse heeft of juist niet. Vaak past men verschillende meetmethodes tegelijkertijd toe om zowel de temporele als de spatiële resolutie van de hersenen te zien. De spatiële resolutie is de nauwkeurigheid waarmee het apparaat de plaats waar de hersenactiviteit plaatsvindt kan meten. Voor neuromarketing zijn vooral de veranderingen in de patronen van de hersengolven na bepaalde stimulansen interessant. Deze kun je goed meten met een EEG, een meetmethode met een hoge temporele resolutie.

Ons advies

De temporele resolutie is een onderdeel van neuromarketing en zeker interessant om in kaart te brengen. Het is echter niet het enige aspect dat van belang is. Neuromarketing is een opkomende wetenschap. Er komen steeds meer technieken beschikbaar om de hersenactiviteit van de consument te meten. Denk aan oogbewegingsonderzoek, facial coding en een meting die de huidreactie van de zweetklieren in kaart brengt als reactie op een stimulans. Voor een marketingstudie is een EEG een zeer bruikbare methode.

Veelgestelde vragen

Wat is resolutie?

Resolutie is een term die doelt op scherpte en precisie. Heb je een foto met een hoge resolutie dan is die scherper als een foto die een lagere resolutie heeft. Resolutie wordt ook wel uitgedrukt in pixels. Heb je temporele resolutie dan wordt dit als maat aangegeven die nauwkeurig is.

Wat is de impact van Resolutie op SEO?

Bij neuromarketing is temporele resolutie een onderdeel en belangrijk genoeg om deze in kaart te brengen. Er zijn meerdere onderdelen van belang. De neuromarketing is een wetenschap die nog niet zo lang is. Je krijgt steeds meer technieken die beschikbaar komen om zo de hersenactiviteit van de consument te meten.

Voor wie hebben wij dit artikel over resolutie geschreven?

Het artikel over resolutie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over resolutie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals resolutie?

Wij schrijven over begrippen als resolutie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

resolutie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over resolutie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals resolutie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip resolutie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van resolutie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van resolutie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende resolutie.

Het voorbeeld dat wij geven van resolutie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over resolutie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z