Reptielenbrein

Het oudste stukje van onze hersenen heet reptielenbrein. Dit deel van je brein is verantwoordelijk voor het functioneren van je basisbehoeften. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ademhaling naar behoren functioneert en geeft je instincten en intuïtie. Het reptielenbrein heeft de oerfunctie om je te laten overleven.

Wat is een reptielenbrein?

Het klinkt misschien een beetje als een scheldwoord. Maar reptielenbrein is een term om een deel van je hersenen aan te duiden, de hersenstam. Het reptielenbrein wordt graag gerustgesteld omdat je hier geen gebruik maakt van je ‘gezonde verstand’. Dit stukje hersenen onthoudt reacties uit het verleden en zorgt ervoor dat je intuïtief de goede handeling uitvoert.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Functies van het brein

Behalve het reptielenbrein bestaan je hersenen uit het zoogdierenbrein en het menselijke brein. Het zoogdierenbrein is de plek waar emoties verwerkt worden en is als het ware je harde schijf. Hier zitten al je herinneringen opgeslagen.

De neocortex of het menselijke brein is je gezonde verstand waarmee je rationele beslissingen neemt. Omdat je in het reptielenbrein onbewuste keuzes maakt, kan de marketingsector hier gebruik van maken.

Dit hersenonderdeel is altijd op zoek naar oplossingen voor problemen of manieren om ‘pijn’ weg te nemen. Een goede marketeer weet hier goed gebruik van te maken.

Reptielenbrein _ Begrippenlijst

Reptielenbrein en marketing

Als je het reptielenbrein van je klant kunt geruststellen en vertrouwen kunt geven, zal hij gemakkelijker overgaan tot een aankoop. Je kunt op je website bijvoorbeeld direct een oplossing aanbieden voor een probleem –  de reden dat de bezoeker op jouw site is. Zorg er voor dat je je doelgroep goed kent, zo kun je ook voor hen herkenbare elementen op jouw site aanbrengen. Herkenning zorgt ervoor dat het brein zich ontspant.

Je kunt het vertrouwen van je klant winnen door je artikelen duidelijk in beeld te brengen, reviews te plaatsen en het uitstralen van autoriteit.

Ons advies

Inspelen op de functies van de hersenstam vormen een belangrijke basis voor veel marketingactiviteiten. Het is zeker zinvol om hier aandacht aan te besteden bij het opzetten van een website. Kun je ervoor zorgen dat het reptielenbrein van een bezoeker zich comfortabel voelt op jouw site, dan zal hij de pagina minder snel verlaten. Is het meteen duidelijk dat jouw product de oplossing is voor het probleem, dan is de eerste stap gezet.

Veelgestelde vragen

Wat is een reptielenbrein?

Een reptielenbrein is een term om een deel van je hersenen aan te duiden namelijk de hersenstam. Dit gedeelte van de hersenen onthoudt reacties en zorgt ervoor dat je de goede handeling gaat uitvoeren. Je maakt onbewuste keuzes met dit hersendeel. Een marketingsector weet hier goed gebruik van te maken.

Wat is de impact van Reptielenbrein op SEO?

Een bezoeker die zich comfortabel voelt op jou website zal langer erop blijven. Als je de doelgroep goed kent die jou website bezoekt dan zou je herkenbare elementen kunnen gaan aanbrengen. Het duidelijk in beeld brengen van je artikelen en reviews plaatsen op je website kan je klant vertrouwen geven.

Voor wie hebben wij dit artikel over reptielenbrein geschreven?

Het artikel over reptielenbrein hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over reptielenbrein in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals reptielenbrein?

Wij schrijven over begrippen als reptielenbrein om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

reptielenbrein is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over reptielenbrein in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals reptielenbrein, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip reptielenbrein in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van reptielenbrein. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van reptielenbrein op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende reptielenbrein.

Het voorbeeld dat wij geven van reptielenbrein , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over reptielenbrein van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z