Redigeren

Een goede tekst schrijf je niet zomaar: het is belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken, maar ook dat de tekst foutloos is. Het is vaak nodig om de tekst nog te redigeren. Wat is redigeren en wat krijgt hierbij vooral de aandacht? We bespreken het begrip op deze pagina.

Wat is redigeren?

Redigeren is het aanpassen van een tekst om deze te verbeteren. Er zijn niet alleen inhoudelijke aanpassingen mogelijk, maar ook grammaticale. Redigeren is mogelijk op meerdere manieren, omdat er ook altijd aandacht is voor het overbrengen van een boodschap en deze is voor iedereen uniek.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De belangrijkste aandachtspunten

Het redigeren van een tekst is erg belangrijk, omdat deze tekst te zien gaat zijn voor de doelgroep. Het is daardoor belangrijk dat een tekst aan een bepaald niveau voldoet, maar ook dat de boodschap goed overkomt. Bij het redigeren van een tekst kijkt de redacteur niet alleen naar spelling en grammatica, maar ook naar overbodige woorden, de leesbaarheid van de zinnen en het korter maken van een tekst. 

Redigeren zorgt ervoor dat een tekst beter leesbaar is voor een doelgroep. Het is ook een goede manier om een unieke tekst te schrijven voor je website.

Redigeren _ Begrippenlijst

De impact van redigeren op SEO

Redigeren heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Bij het schrijven voor de zoekmachines zijn er veel zaken waar je op moet letten. Onder ander het gebruik van de juiste keywords en het creëren van een uniek tekst horen hierbij. Redigeren is een manier om een unieke tekst te creëren die meteen ook geoptimaliseerd is voor de zoekmachine. Hierdoor ben je beter vindbaar en ziet de zoekmachine jouw website als relevant.

Ons advies

Goede teksten zijn van groot belang. Ze zorgen voor heel veel kwaliteit op je website en spreken daarnaast ook de doelgroep op de juiste manier aan. 

We raden aan om de teksten op je website te laten redigeren. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van kwaliteit, maar kies je ook voor de beste resultaten van je website. Een goed geschreven tekst draagt bij aan zoekmachine optimalisatie. Het is goed mogelijk een SEO specialist in te schakelen voor het schrijven en redigeren van de tekst.

Veelgestelde vragen

Wat is Redigeren?

Redigeren is het doorvoeren van wijzigingen in teksten om deze te verbeteren. Hierbij gaat het om zowel grammaticale als inhoudelijke wijzigingen. Je kunt op verschillende wijze redigeren. Het is een belangrijk proces, omdat de tekst door een bepaalde doelgroep gaat worden gelezen en je wilt boodschap wel goed overbrengen. De formulering van de tekst moet dus goed bij de beoogde doelgroep passen.

Wat is de impact van Redigeren op SEO?

Redigeren is binnen SEO van groot belang. Je moet op veel zaken letten. Ook het gebruik van de goede zoekwoorden en unieke relevante teksten spelen hierbij een heel duidelijke rol. Door goed te redigeren wordt jouw site dus direct geoptimaliseerd voor Google, waardoor je je weer beter vindbaar wordt.

Voor wie hebben wij dit artikel over redigeren geschreven?

Het artikel over redigeren hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over redigeren in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals redigeren?

Wij schrijven over begrippen als redigeren om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

redigeren is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over redigeren in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals redigeren, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip redigeren in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van redigeren. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van redigeren op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende redigeren.

Het voorbeeld dat wij geven van redigeren , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over redigeren van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z