Rectangle

Binnen digitale media zijn veel termen die je online regelmatig terug ziet komen. Onder andere het begrip rectangle is hier een voorbeeld van. Wat is rectangle en welke impact heeft dit op de SEO van een website of pagina? Hier lees je alle relevante informatie over deze term.

Wat is rectangle?

Rectangle is het Engelse woord voor rechthoek; een van de meest voorkomende vormen. Het is daarnaast ook een term dat in de digitale wereld zijn toepassing kent. Rectangle is een belangrijke term bij het uiten van verhoudingen voor beeldschermen op computers, laptops, tablets en smartphones.

Het nut van een uitgerekt vierkant

Een digitaal scherm is door de jaren heen aangepast op het zicht van de mens. Het is wetenschappelijk bewezen dat het menselijk oog in de breedte meer ziet dan in de hoogte. Dit heeft als gevolg dat schermen hierop zijn aangepast en de vorm van een rechthoek hebben. Er zijn verschillende verhoudingen mogelijk, waaronder 4:3, 16:9 en 21:9. Het is goed mogelijk om hier rekening mee te houden bij het indelen van je website of een pagina. 

De rechthoekige vorm is op meer vlakken populair. Ook bij flyers, visitekaartjes, magazines en boeken is er sprake van een rectangle. 

Rectangle _ Begrippenlijst

De impact van rectangle op SEO

Rectangle heeft zelf geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel belangrijk dat jouw website een juiste weergave heeft op de verschillende schermen. Een website moet goed werken op een laptop, maar ook op een tablet of smartphone. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website en hiermee indirect ook aan de zoekmachine optimalisatie. 

Ons advies

We raden aan om je website werkend te laten maken op alle verschillende apparaten. Dit biedt veel duidelijkheid voor de gebruiker; het oogt daarnaast ook een stuk professioneler. Het is goed mogelijk om je website goed te laten werken: een ervaren professional regelt dit voor je. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat rectangle inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over rectangle geschreven?

Het artikel over rectangle hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over rectangle hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over rectangle in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rectangle?

Wij schrijven over begrippen als rectangle om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Rectangle is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rectangle en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip rectangle in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rectangle. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rectangle op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rectangle.

Het voorbeeld dat wij geven van rectangle geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over rectangle van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z