Put out pricing

Put out pricing is een strategie waarbij je artikelen voor een sterk verlaagde prijs aanbiedt. De marges dalen hierbij tot aan het nulpunt. Soms worden artikelen zelfs onder de kostprijs aangeboden. Meestal gaat het om tijdelijke acties, soms duren ze langer. Het doel van deze methode is om klanten van concurrenten naar jouw winkel te lokken.

Wat is put out pricing?

Bij put out pricing zal een verkoper zo veel korting op bepaalde producten geven dat hij soms zelfs verlies maakt. Deze strategie heeft tot doel om het marktaandeel ten koste van (zwakkere) concurrenten te vergroten. Soms gebeurt het dat ook de concurrent de prijs danig zal verlagen waardoor een prijzenoorlog ontstaat.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Grote spelers profiteren

De put out pricing strategie kan wel riskant zijn. Als concurrenten dezelfde strategie volgen en kapitaalkrachtiger zijn, kunnen ze dit langer volhouden. Uiteindelijk kunnen zij de prijzenoorlog dan winnen. Daarom passen voornamelijk grotere ondernemingen put out pricing toe.

Kleinere spelers zijn hiervan vaak de dupe. De initiators van een dergelijke prijzenoorlog zullen een groter marktaandeel krijgen en zullen daarna de artikelen weer tegen reguliere prijzen aanbieden. Op die manier kunnen zij het verlies gemakkelijk weer rechttrekken. Een kleinere speler heeft vaak minder reserves en kan de vaste kosten met de verkopen onder de kostprijs niet opbrengen.

Put Out Pricing _ Begrippenlijst

Put out pricing online marketing

Je ziet deze strategie steeds vaker online. Prijsvechters in alle sectoren zoeken de grenzen op om de concurrentie uit de markt te duwen. Terwijl fysieke winkels en bedrijven veel meer moeite moeten doen om de consument te informeren over hun lage prijzen, is het voor webshops een stuk gemakkelijker om je als goedkoopste te presenteren.

Fysieke winkels maken gebruik van traditionele promotiemiddelen zoals folders en commercials. Online kun je prijzen van verschillende aanbieders gemakkelijk op verschillende vergelijkingssites of aanbieders van verschillende merken met elkaar vergelijken.

Ons advies

Als je een kleine webshop hebt, is het meestal niet verstandig om een put out pricing actie te ondernemen. Zeker niet als je concurrenten grote gevestigde namen zijn. Onder de kostprijs verkopen is erg riskant. Als kleine site doe je er beter aan om je te onderscheiden in kwaliteit dan in prijs. Bied een extra service aan, zorg voor veel kennis van zaken en kwalitatieve content op je site, wees bereikbaar en zorg voor een goed verzorgde levering en after sales dienst.

Veelgestelde vragen

Wat is Put Out Pricing?

Put out pricing is een prijsstrategie waarbij je bepaalde producten of diensten voor een sterk gereduceerde prijs aanbiedt. Hierbij zijn de marges geminimaliseerd. Bij tijdelijke acties worden producten soms onder de kostprijs aangeboden. Het doel is om veel klanten aan te trekken zodat er omzet kan worden gedraaid.

Wat is de impact van Put Out Pricing op SEO?

Ook online zie je deze prijsstrategie steeds vaker terug. Er zijn veel prijsvechters die door scherpe prijzen de concurrentie te snel af willen zijn. Voor webshops is het ook veel eenvoudiger om je als goedkope webshop te presenteren. Het zal in ieder geval, als je het goed aanpakt natuurlijk, voor veel bezoekers zorgen en ook voor een hogere conversie. Dit is dan weer gunstig voor de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over put out pricing geschreven?

Het artikel over put out pricing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over put out pricing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals put out pricing?

Wij schrijven over begrippen als put out pricing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

put out pricing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over put out pricing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals put out pricing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip put out pricing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van put out pricing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van put out pricing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende put out pricing.

Het voorbeeld dat wij geven van put out pricing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over put out pricing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z