Prospect

Het presenteren van je producten of diensten moet aan de juiste personen: personen die hier ook daadwerkelijk geïnteresseerd in zijn. Hiervoor heb je als bedrijf een prospect nodig. Wat is een prospect precies en in hoeverre verschilt dit van een lead? Hier lees je een duidelijke uitleg van het begrip.

Wat is een prospect?

Een prospect is een potentiële klant die aan belangrijke criteria voldoet. Een prospect past in jouw doelgroep, maar heeft ook voldoende financiële middelen om een aankoop te doen en maakt daarnaast ook zelf een aankoopbeslissing. Je hebt dus grotere kans om een product of dienst te verkopen aan een prospect. Het binnenhalen van prospects is dan ook een belangrijk onderdeel van de online marketing strategie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo ontdek je of iemand een prospect is

Wanneer is iemand een prospect voor jouw bedrijf? Ben je bijvoorbeeld de eigenaar van een kwekerij voor planten: dan moet de doelgroep geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van planten, maar ook het geld hebben om dit aan te schaffen. Je prospects zijn onder andere eigenaren van tuincentra, maar ook de eigenaren van online winkels voor planten.

De termen prospect en lead lijken veel op elkaar. Toch is dit niet hetzelfde. Een lead is een contact die (nog) niet voldoet aan de criteria van een potentiële klant. Een lead is dus nog geen prospect. Het verzamelen van leads en deze omvormen naar prospects heet prospecting.

prospect

De impact van een prospect op SEO

Een prospect is een lead die potentie heeft om over te gaan tot het doen van een aankoop. Dit betekent dat een prospect zeker impact heeft op SEO. Een vast aantal bezoekers genereren op je website is van groot belang: zonder vaste bezoekers is het niet mogelijk om deze om te zetten in prospects en uiteindelijk terugkerende klanten. Een goede en snelle website maakt het voor leads aantrekkelijker om jouw website te bezoeken: dit vergroot voor jou de kans ze om te vormen tot prospects.

Ons advies

Maak eerst een lijst met interessante prospects voor jouw bedrijf. Dit zorgt onder andere voor een beter overzicht, maar je haalt hier ook de motivatie uit om deze klanten binnen te halen. Zorg er daarnaast voor dat jouw website geoptimaliseerd is.

We raden aan om naar de laadsnelheid van je website te kijken, maar ook naar het plaatsen van nieuwe en geoptimaliseerde content.

Veelgestelde vragen

Wat is een Prospect?

Een prospect is een potentiële klant die binnen jouw doelgroep past, zelf beslist over het doen van aankopen en daarvoor ook nog eens de financiële middelen voor heeft. De kans dat je iets aan een prospect verkoopt, is dan ook een stuk groter. Het is dan ook erg belangrijk om deze binnen weten te halen.

Wat is de impact van Prospect op SEO?

Een prospect heeft zeker enige impact op de SEO van jouw site. Ze zijn van belang omdat de kans op conversie bij hen het grootst is. Maar hiervoor moet er wel eerst een vast aantal bezoekers op jouw website komen. Een goedwerkende en snelle website zal hier zeker aan bijdragen en kun je ze ook eerder omvormen naar prospecten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z