Prospect

Het presenteren van je producten of diensten moet aan de juiste personen: personen die hier ook daadwerkelijk geïnteresseerd in zijn. Hiervoor heb je als bedrijf een prospect nodig. Wat is een prospect precies en in hoeverre verschilt dit van een lead? Hier lees je een duidelijke uitleg van het begrip.

Wat is een prospect?

Een prospect is een potentiële klant die aan belangrijke criteria voldoet. Een prospect past in jouw doelgroep, maar heeft ook voldoende financiële middelen om een aankoop te doen en maakt daarnaast ook zelf een aankoopbeslissing. Je hebt dus grotere kans om een product of dienst te verkopen aan een prospect. Het binnenhalen van prospects is dan ook een belangrijk onderdeel van de online marketing strategie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo ontdek je of iemand een prospect is

Wanneer is iemand een prospect voor jouw bedrijf? Ben je bijvoorbeeld de eigenaar van een kwekerij voor planten: dan moet de doelgroep geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van planten, maar ook het geld hebben om dit aan te schaffen. Je prospects zijn onder andere eigenaren van tuincentra, maar ook de eigenaren van online winkels voor planten.

De termen prospect en lead lijken veel op elkaar. Toch is dit niet hetzelfde. Een lead is een contact die (nog) niet voldoet aan de criteria van een potentiële klant. Een lead is dus nog geen prospect. Het verzamelen van leads en deze omvormen naar prospects heet prospecting.

prospect

De impact van een prospect op SEO

Een prospect is een lead die potentie heeft om over te gaan tot het doen van een aankoop. Dit betekent dat een prospect zeker impact heeft op SEO. Een vast aantal bezoekers genereren op je website is van groot belang: zonder vaste bezoekers is het niet mogelijk om deze om te zetten in prospects en uiteindelijk terugkerende klanten. Een goede en snelle website maakt het voor leads aantrekkelijker om jouw website te bezoeken: dit vergroot voor jou de kans ze om te vormen tot prospects.

Ons advies

Maak eerst een lijst met interessante prospects voor jouw bedrijf. Dit zorgt onder andere voor een beter overzicht, maar je haalt hier ook de motivatie uit om deze klanten binnen te halen. Zorg er daarnaast voor dat jouw website geoptimaliseerd is.

We raden aan om naar de laadsnelheid van je website te kijken, maar ook naar het plaatsen van nieuwe en geoptimaliseerde content.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Prospect?

Een prospect is een potentiële klant die binnen jouw doelgroep past, zelf beslist over het doen van aankopen en daarvoor ook nog eens de financiële middelen voor heeft. De kans dat je iets aan een prospect verkoopt, is dan ook een stuk groter. Het is dan ook erg belangrijk om deze binnen weten te halen.

Wat is de impact van Prospect op SEO?

Een prospect heeft zeker enige impact op de SEO van jouw site. Ze zijn van belang omdat de kans op conversie bij hen het grootst is. Maar hiervoor moet er wel eerst een vast aantal bezoekers op jouw website komen. Een goedwerkende en snelle website zal hier zeker aan bijdragen en kun je ze ook eerder omvormen naar prospecten.

Voor wie hebben wij dit artikel over prospect geschreven?

Het artikel over prospect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over prospect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals prospect?

Wij schrijven over begrippen als prospect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

prospect is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over prospect in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals prospect, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip prospect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van prospect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van prospect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende prospect.

Het voorbeeld dat wij geven van prospect , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over prospect van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z