Prospect

Het presenteren van je producten of diensten moet aan de juiste personen: personen die hier ook daadwerkelijk geïnteresseerd in zijn. Hiervoor heb je als bedrijf een prospect nodig. Wat is een prospect precies en in hoeverre verschilt dit van een lead? Hier lees je een duidelijke uitleg van het begrip.

Wat is een prospect?

Een prospect is een potentiële klant die aan belangrijke criteria voldoet. Een prospect past in jouw doelgroep, maar heeft ook voldoende financiële middelen om een aankoop te doen en maakt daarnaast ook zelf een aankoopbeslissing. Je hebt dus grotere kans om een product of dienst te verkopen aan een prospect. Het binnenhalen van prospects is dan ook een belangrijk onderdeel van de online marketing strategie.

Zo ontdek je of iemand een prospect is

Wanneer is iemand een prospect voor jouw bedrijf? Ben je bijvoorbeeld de eigenaar van een kwekerij voor planten: dan moet de doelgroep geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van planten, maar ook het geld hebben om dit aan te schaffen. Je prospects zijn onder andere eigenaren van tuincentra, maar ook de eigenaren van online winkels voor planten.

De termen prospect en lead lijken veel op elkaar. Toch is dit niet hetzelfde. Een lead is een contact die (nog) niet voldoet aan de criteria van een potentiële klant. Een lead is dus nog geen prospect. Het verzamelen van leads en deze omvormen naar prospects heet prospecting.

prospect

De impact van een prospect op SEO

Een prospect is een lead die potentie heeft om over te gaan tot het doen van een aankoop. Dit betekent dat een prospect zeker impact heeft op SEO. Een vast aantal bezoekers genereren op je website is van groot belang: zonder vaste bezoekers is het niet mogelijk om deze om te zetten in prospects en uiteindelijk terugkerende klanten. Een goede en snelle website maakt het voor leads aantrekkelijker om jouw website te bezoeken: dit vergroot voor jou de kans ze om te vormen tot prospects.

Ons advies

Maak eerst een lijst met interessante prospects voor jouw bedrijf. Dit zorgt onder andere voor een beter overzicht, maar je haalt hier ook de motivatie uit om deze klanten binnen te halen. Zorg er daarnaast voor dat jouw website geoptimaliseerd is.

We raden aan om naar de laadsnelheid van je website te kijken, maar ook naar het plaatsen van nieuwe en geoptimaliseerde content.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat prospect inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over prospect geschreven?

Het artikel over prospect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over prospect hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over prospect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals prospect?

Wij schrijven over begrippen als prospect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Prospect is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over prospect en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip prospect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van prospect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van prospect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende prospect.

Het voorbeeld dat wij geven van prospect geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over prospect van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z