Promotiemateriaal

Met promotiemateriaal bedoelen we alle artikelen die je kunt gebruiken voor de promotie van een bedrijf, merk, product of dienst. Meestal zijn dit fysieke producten, zoals keycords, pennen, stickers of anti-stressballen bijvoorbeeld. Maar er bestaat ook digitaal promotiemateriaal zoals promotiefilms of augmented reality filters.

Wat is promotiemateriaal?

Promotiematerialen zorgen ervoor dat jouw product of bedrijf meer zichtbaarheid krijgt.. In winkels kun je denken aan kartonnen staanders of posters om jouw producten te promoten. Op beurzen zie je vaak pennen, stickers en dergelijke. Verder kun je talloze producten laten voorzien van een logo. Daarnaast bestaan ook promotionele app’s, waarbij je een video kunt bekijken of een spel kunt doen na het scannen van een QR code.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Welk promotiemateriaal kiezen

Afhankelijk van de sector waarin je actief bent, kun je het type promotiemateriaal kiezen. In de modebranche kun je bijvoorbeeld voor bedrukte stoffen shoppers kiezen. Ook moet je erop letten dat het materiaal staat voor de waarden van jouw onderneming.

Maak jij duurzame producten, dan kies je voor niet voor wegwerpmaterialen. Vraag je ook af welk doel het materiaal dient. Gaat het je alleen om naamsbekendheid of wil je nieuwe klanten binden? Dat is het verschil tussen een koffiemok en een flyer als promotiemiddel.

Merken die al sterk zijn, maken vaak gebruik van betaalde promotie. Je kunt dan producten kopen waarop het logo van jouw favoriete merk of bedrijf is afgedrukt. Heel populair zijn bijvoorbeeld t-shirts van NASA of Coca Cola.

Promotiemateriaal _ Begrippenlijst

Fysiek en digitaal promotiemateriaal

Zichtbaarheid is belangrijk voor ieder bedrijf of merk. Als mensen jouw naam kennen, zullen ze je ook gemakkelijker opzoeken – fysiek en op internet. Daarom zijn promotiematerialen essentieel voor je onderneming. Je kunt fysieke en internet promotie ook combineren.

Sta je bijvoorbeeld op een beurs om een artikel te promoten, dan kun je bijvoorbeeld een QR code presenteren waarmee de geïnteresseerde een verdiepend filmpje kan zien. Ook bestaan er geavanceerdere AR-mogelijkheden.

Ons advies

Ben je een beginnende ondernemer, zorg dan eerst voor een huisstijl. Deze gebruik je op al je communicatie-uitingen, van internet tot promotiemateriaal. Als eerste kun je ervoor kiezen om basismateriaal te laten drukken, zoals visitekaartjes, flyers, folders en posters. Daarna zul je goed het doel van jouw promotie-acties moeten onderzoeken. Kies voor artikelen die passen bij jouw doelgroep en die passen bij jouw bedrijf. Er zijn talloze gespecialiseerde bedrijven in promotiemateriaal die je hierover kunnen adviseren.

Veelgestelde vragen

Wat is Promotiemateriaal?

Promotiemateriaal is al het materiaal dat wordt gebruikt voor het vergroten van de naamsbekendheid van een bepaald merk, bedrijf, organisatie, product of dienst. Vaak zijn dit fysieke artikelen zoals pennen of stickers maar het kan ook digitaal materiaal zijn. In het laatste geval moet je dan denken aan promotiefilmpjes of bepaalde AR filters.

Wat is de impact van Promotiemateriaal op SEO?

Een grote naamsbekendheid is van groot belang. Hierdoor zullen mensen je gemakkelijker vinden. Niet alleen fysiek, maar zeker ook op het internet. Je kunt de twee vormen van promotie ook heel goed combineren.

Voor wie hebben wij dit artikel over promotiemateriaal geschreven?

Het artikel over promotiemateriaal hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over promotiemateriaal in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals promotiemateriaal?

Wij schrijven over begrippen als promotiemateriaal om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

promotiemateriaal is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over promotiemateriaal in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals promotiemateriaal, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip promotiemateriaal in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van promotiemateriaal. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van promotiemateriaal op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende promotiemateriaal.

Het voorbeeld dat wij geven van promotiemateriaal , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over promotiemateriaal van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z