Prognose

Of je nu een marketingcampagne start of een nieuw bedrijf: het is altijd prettig om een klein idee te krijgen van wat je te wachten staat. Dit is mogelijk met een prognose. Wat is een prognose en in welke gevallen is dit aan te raden? We geven je hier het antwoord op deze vragen. 

Wat is prognose?

Prognose is een voorspelling die is gebaseerd op bestaande informatie. Er is bij een prognose geen sprake van zekerheid over de uitkomst. De term prognose is toepasbaar in verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven en de marketing

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De beste momenten voor een prognose

Met het stellen van een prognose doe je als het ware een voorspelling op basis van toegankelijke informatie. Hoewel er veel zaken van invloed zijn op de uiteindelijke uitkomst, is een prognose een goede manier om een bepaald resultaat te voorspellen. Zo gebruik je een prognose om het succes van een marketingcampagne te meten die je een jaar eerder ook hebt gevoerd. 

Een prognose is ook toepasbaar in het bepalen van het succes van een start-up. Uit een businessplan komt vaak interessante informatie over de afzetmarkt, de concurrentie en de hoeveelheid winst die een bedrijf denkt te maken. Met een prognose is mogelijk om te voorspellen in hoeverre een start-up succesvol gaat zijn.

Prognose _ Begrippenlijst

De impact van prognose op SEO

Een prognose heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel een manier om een campagne voor SEO te meten, maar het is wel belangrijk dat er voldoende informatie beschikbaar is. Daarnaast is een prognose geen zekerheid, omdat er sprake is van verschillende factoren, ook bij SEO. 

Ons advies

We raden aan om een prognose te stellen voor zaken waarbij dit ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft. Voor het starten van een bedrijf in een bepaalde branche is het zeker belangrijk, en ook voor het voorspellen van een campagne is dit mogelijk een handig hulpmiddel.

Het stellen van een prognose hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, omdat veel informatie op voorhand al beschikbaar is. Het is dus zeker slim om hier tijd aan te besteden. Wel is het belangrijk om te onthouden dat een prognose geen zekerheid is. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Prognose?

Bij een prognose doe je een voorspelling die je baseert op bestaande informatie. Dit kan bijvoorbeeld een prognose op de omzet zijn, die gebaseerd is op de cijfers van het jaar ervoor. Er is uiteraard geen zekerheid of deze ook uitkomt. Prognoses worden in allerlei branches gebruikt.

Wat is de impact van Prognose op SEO?

Een prognose op zich heeft weinig impact SEO. Je zou het eventueel kunnen gebruiken om de resultaten van een bepaalde campagne te voorspellen op basis van eerder gehouden campagnes.

Voor wie hebben wij dit artikel over prognose geschreven?

Het artikel over prognose hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over prognose in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals prognose?

Wij schrijven over begrippen als prognose om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

prognose is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over prognose in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals prognose, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip prognose in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van prognose. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van prognose op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende prognose.

Het voorbeeld dat wij geven van prognose , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over prognose van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z