Profiling

Heb je een eigen website? Dan is het logisch dat je hier alles uit wilt halen. Onder andere door middel van profiling is dit mogelijk. Wat is profiling en op welke manier werkt dit in het voordeel van je zoekmachine optimalisatie? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is profiling?

Profiling is de Engelse term voor profilering. Profiling staat voor het verzamelen van data over een persoon of website om dit te onderzoeken en te vergelijken. Dit proces gebeurt vrijwel volledig automatisch en is onder andere interessant voor het bepalen van de concurrentiepositie van een website. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt profiling in je voordeel

Het is goed mogelijk om profiling toe te passen op online adverteren: er is dan sprake van een profiel van een website. SEO profiling bestaat ook: hierbij bepaal je de kwaliteit die een website voor de zoekmachines oplevert. Teksten, links en bezoekersaantallen bepalen het profiel van een website of pagina. De data die hieruit voortkomt is zeer waardevol te gebruiken in het optimaliseren van een website voor de zoekmachine.

Deze data is ook interessant voor het vergelijken van een site met die van concurrenten met hetzelfde profiel. Op deze manier is het mogelijk om te achterhalen waar nog verbeteringen nodig zijn.

Profiling _ Begrippenlijst

De impact van profiling op SEO

Profiling heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijke manier om de huidige staat van een website en de SEO te bepalen. Hiermee ben je in staat goede aanpassingen door te voeren en zo niet alleen je website te optimaliseren, maar ook om boven de concurrentie uit te gaan stijgen. 

Ons advies

We raden aan om zeker gebruik te maken van profiling. Het is een slimme manier om een profiel van je website te maken om deze te vergelijken met die van concurrenten. Daarnaast is het ook mogelijk om SEO profiling uit te laten voeren: hiermee bepaal je de kwaliteit van een website voor de zoekmachine, waardoor je online alleen maar gaat groeien!

Veelgestelde vragen

Wat is Profiling?

Profiling is de vertaling voor profilering en hierbij ga je dat verzamelen over een persoon of een website, zodat je de data kunt analyseren en vergelijken.

Wat is de impact van Profiling op SEO?

Profiling is een belangrijke methode om te zien hoe het is gesteld met jouw website en de SEO ervan. Aan de hand daarvan kan je verbeteringen doorvoeren en de concurrentie aftroeven.

Voor wie hebben wij dit artikel over profiling geschreven?

Het artikel over profiling hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over profiling in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals profiling?

Wij schrijven over begrippen als profiling om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

profiling is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over profiling in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals profiling, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip profiling in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van profiling. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van profiling op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende profiling.

Het voorbeeld dat wij geven van profiling , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over profiling van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z