Prijs

Voor een consument is het logisch dat er een prijs staat onder een product of dienst, maar zo makkelijk is het voor de verkoper niet altijd. Wat is de term prijs precies en hoe bereken je als bedrijf een prijs? We leggen het op deze pagina aan je uit!

Wat is prijs?

Prijs is de term om een bedrag aan te duiden dat iemand betaalt voor een product of dienst. Ieder bedrijf dat producten of diensten aanbiedt heeft prijzen. De koper betaalt de prijs aan de verkoper, waardoor er sprake is van een transactie

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het berekenen van prijzen

Een consument wil iets kopen. Hij of zij gaat naar een website en ziet het complete aanbod met de prijs erbij staan. Zo is het meteen duidelijk hoeveel iemand moet betalen. Dit lijkt eenvoudig, maar voor de aanbieder gaat hier heel wat werk aan vooraf. Als aanbieder van producten of diensten moet je een goede prijs hanteren zodat je hier niet alleen zelf iets aan verdiend, maar dat de prijs ook redelijk is voor het product of de dienst in kwestie.

Het berekenen van een prijs gebeurt op basis van onder andere de inkoopprijs, de administratieve kosten, de logistieke kosten, af te dragen belastingen, importheffingen en onkosten voor retouren. De prijsbepaling hangt ook af van het type bedrijf. Een bedrijf zonder winstoogmerk hanteert andere prijzen dan een bedrijf met winstoogmerk.

Prijs _ Begrippenlijst

De impact van prijs op SEO

De prijs heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. In die zin, dat een te hoge prijs nooit aantrekkelijk is voor een bezoeker. Hij of zij haakt bij een te hoge prijs sneller af en gaat eerder naar de concurrent met lage prijzen. Een goede prijs zorgt ervoor dat een klant sneller een aankoop doet en ook weer terugkomt. 

Ons advies

Ga je een bedrijf starten of komen er nieuwe producten of diensten in je assortiment? Een van de belangrijkste zaken is het bepalen van de prijs.

We raden aan om een goede prijsberekening te maken wanneer je een prijs gaat bepalen voor een product of dienst. Het is ook altijd mogelijk hier hulp voor in te schakelen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

Veelgestelde vragen

Wat is Prijs?

Prijs is de term waarmee het bedrag wordt aangeduid dat door een dienst of product wordt betaald. De afnemer van een dienst of product betaalt een bepaalde prijs aan de aanbieder. We spreken in dat geval over een transactie.

Wat is de impact van Prijs op SEO?

De prijs heeft absoluut een bepaalde impact op de SEO van jouw site. Aantrekkelijke prijzen zullen veel bezoekers trekken. Deze zullen ook sneller tot een aankoop overgaan. Tevreden klanten zullen ook sneller terugkeren. Is jouw prijs te hoog, dan zullen potentiële klanten bij de concurrentie gaan shoppen.

Voor wie hebben wij dit artikel over prijs geschreven?

Het artikel over prijs hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over prijs in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals prijs?

Wij schrijven over begrippen als prijs om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

prijs is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over prijs in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals prijs, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip prijs in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van prijs. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van prijs op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende prijs.

Het voorbeeld dat wij geven van prijs , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over prijs van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z