Prestashop

Voor het starten en onderhouden van een webshop is het wel zo prettig als je wat hulp hebt; dit scheelt je veel tijd en moeite. Een van de hulpmiddelen die voor je klaarstaat is Prestashop. Wat is Prestashop en hoe gebruik je dit? We leggen het aan je uit.

Wat is Prestashop?

Prestashop is een software voor het starten en onderhouden van een webshop. Het is een alternatief voor programma’s als Shopify en Magento. Prestashop staat bekend als een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke software voor zowel grote als kleinere bedrijven. Prestashop is volledig gratis.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Prestashop

Als je eigenaar bent van een webshop, is het natuurlijk belangrijk dat alles overzichtelijk en duidelijk is. Dit is onder andere mogelijk met een programma als Prestashop. Met dit programma kies je niet alleen voor een goede software waarmee je een strakke webshop ontwikkelt, maar kies je ook voor goed onderhoud. 

De basisfuncties van Prestashop zijn helemaal gratis en zorgen voor een makkelijk onderhoud van de webshop. Het is daarnaast ook mogelijk om extra functionaliteiten te installeren: deze zijn soms gratis en soms betaald. Onder andere het toevoegen van meer betaalfuncties behoren tot de extra’s.

Prestashop _ Begrippenlijst

De impact van Prestashop op SEO

Prestashop zelf heeft niet veel impact op de SEO van een webshop of pagina. Het is wel belangrijk dat je de juiste instellingen kiest en de juiste functies gebruikt, zodat je zeker weet dat je een snelle en goed werkende webshop start. Dit zijn belangrijke vereisten voor de zoekmachine optimalisatie. Gebruik bijvoorbeeld altijd de nieuwste versie van Prestashop en blijf je website optimaliseren op het gebied van content. Zo haal je het optimale uit je webwinkel.

Ons advies

Een programma als Prestashop biedt veel mogelijkheden om een goede webshop te runnen. Kies uit tientallen templates en kies voor eenvoudig onderhoud in een overzichtelijke back-end. 

We raden aan om Prestashop te gebruiken wanneer je als ondernemer met een webshop gaat starten. Meer geavanceerde opties toepassen? In dit geval is het zeker aan te raden een professional in te schakelen voor het behalen van de beste resultaten.

Veelgestelde vragen

Wat is Prestashop?

Prestashop is een gratis tool waarmee je een webshop kunt opzetten en onderhouden. Het is gebruikersvriendelijk en zeer overzichtelijk. Het is een goed alternatief voor pakketten zoals Shopify en Magento en is bruikbaar voor kleine maar ook wat grotere bedrijven.

Wat is de impact van Prestashop op SEO?

Prestashop heeft geen directe impact op de SEO van een webshop. Zorg wel voor een goede configuratie zodat je een webshop krijgt die snel laadt en goed werkt. Dit is weer erg belangrijk voor je SEO. Dit geldt overigens ook voor goede en relevante content.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z