Prestashop

Voor het starten en onderhouden van een webshop is het wel zo prettig als je wat hulp hebt; dit scheelt je veel tijd en moeite. Een van de hulpmiddelen die voor je klaarstaat is Prestashop. Wat is Prestashop en hoe gebruik je dit? We leggen het aan je uit.

Wat is Prestashop?

Prestashop is een software voor het starten en onderhouden van een webshop. Het is een alternatief voor programma’s als Shopify en Magento. Prestashop staat bekend als een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke software voor zowel grote als kleinere bedrijven. Prestashop is volledig gratis.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Prestashop

Als je eigenaar bent van een webshop, is het natuurlijk belangrijk dat alles overzichtelijk en duidelijk is. Dit is onder andere mogelijk met een programma als Prestashop. Met dit programma kies je niet alleen voor een goede software waarmee je een strakke webshop ontwikkelt, maar kies je ook voor goed onderhoud. 

De basisfuncties van Prestashop zijn helemaal gratis en zorgen voor een makkelijk onderhoud van de webshop. Het is daarnaast ook mogelijk om extra functionaliteiten te installeren: deze zijn soms gratis en soms betaald. Onder andere het toevoegen van meer betaalfuncties behoren tot de extra’s.

Prestashop _ Begrippenlijst

De impact van Prestashop op SEO

Prestashop zelf heeft niet veel impact op de SEO van een webshop of pagina. Het is wel belangrijk dat je de juiste instellingen kiest en de juiste functies gebruikt, zodat je zeker weet dat je een snelle en goed werkende webshop start. Dit zijn belangrijke vereisten voor de zoekmachine optimalisatie. Gebruik bijvoorbeeld altijd de nieuwste versie van Prestashop en blijf je website optimaliseren op het gebied van content. Zo haal je het optimale uit je webwinkel.

Ons advies

Een programma als Prestashop biedt veel mogelijkheden om een goede webshop te runnen. Kies uit tientallen templates en kies voor eenvoudig onderhoud in een overzichtelijke back-end. 

We raden aan om Prestashop te gebruiken wanneer je als ondernemer met een webshop gaat starten. Meer geavanceerde opties toepassen? In dit geval is het zeker aan te raden een professional in te schakelen voor het behalen van de beste resultaten.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Prestashop?

Prestashop is een gratis tool waarmee je een webshop kunt opzetten en onderhouden. Het is gebruikersvriendelijk en zeer overzichtelijk. Het is een goed alternatief voor pakketten zoals Shopify en Magento en is bruikbaar voor kleine maar ook wat grotere bedrijven.

Wat is de impact van Prestashop op SEO?

Prestashop heeft geen directe impact op de SEO van een webshop. Zorg wel voor een goede configuratie zodat je een webshop krijgt die snel laadt en goed werkt. Dit is weer erg belangrijk voor je SEO. Dit geldt overigens ook voor goede en relevante content.

Voor wie hebben wij dit artikel over prestashop geschreven?

Het artikel over prestashop hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over prestashop in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals prestashop?

Wij schrijven over begrippen als prestashop om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

prestashop is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over prestashop in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals prestashop, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip prestashop in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van prestashop. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van prestashop op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende prestashop.

Het voorbeeld dat wij geven van prestashop , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over prestashop van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z