Pop-up

Wil je effectief online adverteren? Dan is het mogelijk slim om voor een pop-up te kiezen. Wat is een pop-up en wat heb jij hier als bedrijf aan? Hier bespreken we dit begrip en lees je ook wat de impact is op de SEO van jouw website.

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een online advertentie die bij het openen van een website op de voorgrond staat. Vaak is dit een los venster met content over een pagina. De pop-up maakt mogelijk ook deel uit van hetzelfde venster. Een pop-up komt automatisch in beeld; de gebruiker heeft hier geen invloed op. De gebruiker sluit het venster wel zelf.

Pop-up instellen: de voor- en nadelen

Het toepassen van een pop-up heeft voordelen. Op een pagina staat vaak veel informatie, waardoor een bezoeker belangrijke informatie mogelijk niet ziet. Een pop-up verhoogt de zichtbaarheid: een bezoeker mist de advertentie niet.  Je bepaalt zelf welke informatie er op de pop-up staat. Dit is wellicht een advertentie van een specifiek product, of een oproep om je in te schrijven voor een nieuwsbrief of het opvragen van gratis informatie in de vorm van een e-book.

Wanneer mensen een pop-up blocker installeren loop je mogelijk inkomsten mis, omdat de advertenties zo niet meer zichtbaar zijn op de website. Een pop-up geeft hierdoor niet altijd de gewenste resultaten.

pop-up

De impact van een pop-up op SEO

Werkt een pop-up naar behoren, dan heeft dit zeker impact op de SEO van je website. Wel is het belangrijk dat de pop-up toegevoegde waarde biedt aan jouw website. Heeft het niets te maken met het merk, een product dat je verkoopt of de algehele klantervaring: dan beïnvloedt het jouw SEO-status negatief. User experience staat hoog in het vaandel bij Google: consumenten zijn volgens Google sneller geneigd een aankoop te doen wanneer er geen sprake is van een onderbreking met een pop-up.

Ons advies

We raden aan goed na te denken over  het gebruik van pop-ups. Ze moeten niet alleen aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar ze mogen ook de gebruikerservaring op de website niet aantasten. Mobiele gebruikers ondervinden nog wel eens hinder van pop-ups die lastig weg te klikken zijn. Analyseer de statistieken om te achterhalen of bepaalde elementen het conversiepercentage beïnvloeden. Twijfel je? Houd de website eenvoudig en kijk altijd vanuit het perspectief van de bezoeker.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat pop-up inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over pop-up geschreven?

Het artikel over pop-up hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over pop-up hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over pop-up in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pop-up?

Wij schrijven over begrippen als pop-up om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Pop-up is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pop-up en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip pop-up in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pop-up. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pop-up op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pop-up.

Het voorbeeld dat wij geven van pop-up geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over pop-up van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z