Pop-up

Wil je effectief online adverteren? Dan is het mogelijk slim om voor een pop-up te kiezen. Wat is een pop-up en wat heb jij hier als bedrijf aan? Hier bespreken we dit begrip en lees je ook wat de impact is op de SEO van jouw website.

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een online advertentie die bij het openen van een website op de voorgrond staat. Vaak is dit een los venster met content over een pagina. De pop-up maakt mogelijk ook deel uit van hetzelfde venster. Een pop-up komt automatisch in beeld; de gebruiker heeft hier geen invloed op. De gebruiker sluit het venster wel zelf.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Pop-up instellen: de voor- en nadelen

Het toepassen van een pop-up heeft voordelen. Op een pagina staat vaak veel informatie, waardoor een bezoeker belangrijke informatie mogelijk niet ziet. Een pop-up verhoogt de zichtbaarheid: een bezoeker mist de advertentie niet.  Je bepaalt zelf welke informatie er op de pop-up staat. Dit is wellicht een advertentie van een specifiek product, of een oproep om je in te schrijven voor een nieuwsbrief of het opvragen van gratis informatie in de vorm van een e-book.

Wanneer mensen een pop-up blocker installeren loop je mogelijk inkomsten mis, omdat de advertenties zo niet meer zichtbaar zijn op de website. Een pop-up geeft hierdoor niet altijd de gewenste resultaten.

pop-up

De impact van een pop-up op SEO

Werkt een pop-up naar behoren, dan heeft dit zeker impact op de SEO van je website. Wel is het belangrijk dat de pop-up toegevoegde waarde biedt aan jouw website. Heeft het niets te maken met het merk, een product dat je verkoopt of de algehele klantervaring: dan beïnvloedt het jouw SEO-status negatief. User experience staat hoog in het vaandel bij Google: consumenten zijn volgens Google sneller geneigd een aankoop te doen wanneer er geen sprake is van een onderbreking met een pop-up.

Ons advies

We raden aan goed na te denken over  het gebruik van pop-ups. Ze moeten niet alleen aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar ze mogen ook de gebruikerservaring op de website niet aantasten. Mobiele gebruikers ondervinden nog wel eens hinder van pop-ups die lastig weg te klikken zijn. Analyseer de statistieken om te achterhalen of bepaalde elementen het conversiepercentage beïnvloeden. Twijfel je? Houd de website eenvoudig en kijk altijd vanuit het perspectief van de bezoeker.

Veelgestelde vragen

Wat is een Pop-Up?

Een pop-up is een online melding of advertentie of die automatisch bij het openen van een webpagina op de voorgrond komt te staan. Meestal staat deze in een los venster, maar dit hoeft niet het geval te zijn. De bezoeker van de site moet de pop-up zelf sluiten.

Wat is de impact van Pop-Up op SEO?

Pop-ups kunnen zeker een bepaalde impact hebben op SEO. Dit kan positief zijn, als de pop-up van toegevoegde waarde is. Is dit niet het geval en is die totaal niet relevant, dan zal dit juist als negatief worden ervaren. De gebruikerservaring is een van de aspecten waarop Google jouw site beoordeeld. Gebruik dus zeker niet te veel pop-ups en zorg dat deze van toegevoegde waarde en relevant zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over pop-up geschreven?

Het artikel over pop-up hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over pop-up in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pop-up?

Wij schrijven over begrippen als pop-up om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

pop-up is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pop-up in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals pop-up, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip pop-up in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pop-up. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pop-up op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pop-up.

Het voorbeeld dat wij geven van pop-up , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over pop-up van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z