Point of View

Point of view zou je in het Nederlands kunnen vertalen met “mening” of “zienswijze”. Naast Point of View hoor je ook de afkorting POV en de term perspectief. De point of view is in teksten het perspectief waar vanuit deze verteld wordt. Je kunt een neutrale (objectief) of een persoonlijk (subjectief) perspectief hebben in een tekst.

Wat is point of view?

Het Point of view geeft het perspectief van een tekst aan. Een wetenschappelijke tekst of bijvoorbeeld het weerbericht heeft een neutral point of view. Deze geeft namelijk geen mening weer, maar is objectief. Zodra je een bepaalde ‘kleur’ of mening aan een tekst toevoegt, krijgt je tekst een persoonlijk tintje. Je spreekt dan over een subjectief perspectief.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Point of view marketing voorbeelden

In marketing zijn teksten afgestemd op een bepaalde doelgroep, je hebt daarom eigenlijk altijd te maken met een subjectieve point of view. Bedrijven spelen in op wat hun potentiële klantenkring interesseert in hun manier van communiceren.

Denk aan reclames voor snoepgoed ‘zonder vetten en met alleen natuurlijke kleur- of smaakstoffen’ die inspelen op het groeiende probleem van overgewicht. Dat er in de snoepjes veel suiker zit, laat de fabrikant achterwege. Ook spelen ondernemingen in op de publieke opinie.

De discussie over Zwarte Piet is hier een goed voorbeeld van. Producenten moeten heel helder hebben hoe hun doelgroep over bepaalde onderwerpen denkt en hun communicatie hierop afstemmen.

Point of View _ Begrippenlijst

Point of view marketing en SEO

Bij point of view marketing zijn de communicatiemiddelen afgestemd op de doelgroep. Dit betekent ook dat de hele website geoptimaliseerd is in die richting. Een onderneming die zich graag als duurzaam in de markt positioneert, zal de content hierop moeten afstemmen.

De doelgroep zal immers zoeken op termen die aanverwant zijn aan duurzaamheid. Het is daarom van groot belang dat de point of view, de doelgroep, heel duidelijk vastligt in de marketingstrategie van een bedrijf.

Ons advies

Eén van de belangrijkste onderdelen van het opzetten van een marketingstrategie is het definiëren van een duidelijk afgebakende doelgroep. Als je helder hebt aan wie je jouw marketinguitingen richt, kun je hier je ‘tone of voice’ en je content gemakkelijker op afstemmen. Neem je een bepaalde positie in ten opzichte van een maatschappelijk probleem, ben je er dan wel van bewust dat een deel van het publiek het niet met je eens kan zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is Point Of View?

Het Point of view vertelt in welk perspectief je een bepaalde tekst moet zien. Een neutral point of view is een objectieve tekst die geen mening weergeeft. We spreken van een subjectief perspectief zodra je een bepaalde mening toevoegt. Hierdoor krijgt de tekst een persoonlijke tint.

Wat is de impact van Point Of View op SEO?

Bij point of view marketing worden de communicatiemiddelen op de doelgroep afgestemd. Ook de content zal hierop afgestemd moeten worden. Het is dus erg belangrijk om in je marketingstrategie je doelgroep vast te leggen.

Voor wie hebben wij dit artikel over point of view geschreven?

Het artikel over point of view hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over point of view in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals point of view?

Wij schrijven over begrippen als point of view om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

point of view is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over point of view in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals point of view, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip point of view in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van point of view. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van point of view op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende point of view.

Het voorbeeld dat wij geven van point of view , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over point of view van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z