PNG

Een afbeelding digitaal opslaan is mogelijk met verschillende bestandsvormen. Een van de opties die je hierbij hebt is PNG. Wat is PNG en hoe wat zijn de verschillen met JPG? Hier leggen we alle belangrijke informatie uit over het begrip PNG.

Wat is PNG?

PNG is de afkorting voor Portable Network Graphics. Je hebt te maken met een bestandsformaat voor een rasterafbeelding. Het gebruik van PNG komt vooral voor bij afbeeldingen met een transparante achtergrond. Een alternatief voor PNG is JPG. Dit is vooral het beste te gebruiken bij foto’s met vele kleur en detail.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

PNG vs. JPG

PNG is een van de bestandsformaten die je gebruikt voor het opslaan van bepaalde informatie, zoals een afbeelding. Online is PNG inmiddels een algemeen geaccepteerd bestandsformaat. Ook veel grafische programma’s bieden ondersteuning voor dit bestandsformaat. Een ander bekend bestandsformaat is JPG.  Wat is het verschil tussen PNG en JPG?

  • Bij PNG is er geen sprake van kwaliteitsverlies, dit is bij JPG wel het geval.
  • Het is bij PNG mogelijk transparante informatie toe te voegen aan een afbeelding, dit is bij JPG niet het geval.
PNG _ Begrippenlijst

De impact van PNG op SEO

PNG heeft wel impact op de SEO van een website of pagina. Een afbeelding op een pagina moet zo snel mogelijk laden, zodat dit goed is voor je SEO. Het is daardoor belangrijk het juiste formaat voor je afbeeldingen te kiezen, zodat de laadtijd snel blijft. Hoe sneller bezoekers je website openen, hoe beter. De snelheid van een website is een van de belangrijkste punten in SEO. 

Ons advies

Het gebruik van afbeeldingen en andere bestanden is altijd aan te raden op je website. Je moet hierbij wel rekening houden met het bestandsformaat dat je gebruikt, zodat je zeker weet dat je de snelheid van je website optimaal houdt.

We raden aan om per afbeelding te kijken naar het type afbeelding. Bij een afbeelding met veel wit en veel transparantie is PNG het juiste bestandsformaat. Bij een afbeelding met veel kleur is JPG beter. Een groter bestand is ook beter in JPG formaat, omdat het downloaden hiervan sneller gaat.

Veelgestelde vragen

Wat is PNG?

PNG, voluit Portable Network Graphics, is een bestandsformaat voor een rasterafbeelding. Dit formaat wordt meestal gebruik bij afbeeldingen waarvan de achtergrond transparant is. Een belangrijk voordeel is dat PNG bestanden een stuk kleiner zijn.

Wat is de impact van PNG op SEO?

Doordat PNG bestanden beperkt van omvang zijn, zullen ze snel laden. Hierdoor zal ook jouw pagina sneller worden geladen. Dit zal voor een goede gebruikerservaring zorgen waardoor zij ook langer zullen verblijven en vaker terugkeren. Dit maakt jouw site relevant. Relevantie en snelheid zijn twee belangrijk zaken binnen SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over png geschreven?

Het artikel over png hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over png in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals png?

Wij schrijven over begrippen als png om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

png is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over png in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals png, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip png in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van png. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van png op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende png.

Het voorbeeld dat wij geven van png , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over png van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z