Pay per view

Er zijn heel wat manieren om bepaalde content voor consumenten beschikbaar te stellen. Pay Per View is hier een voorbeeld van. Wat betekent deze term en hoe werkt dit in de praktijk? Hier bespreken we het begrip Pay Per View.

Wat is Pay Per View?

Pay Per View is een inkomstenmodel waarmee een consument tegen betaling iets bekijkt, zoals een sportwedstrijd of een film via een streamingswebsite. Pay Per View is mogelijk via televisie, maar komt voornamelijk online voor.

Zo werkt Pay Per View in de praktijk

Pay Per View houdt in dat de kijker betaalt voor het bekijken van een bepaalde uitzending. Dit gaat wellicht om een sportevent, maar andere events zijn ook mogelijk. Consumenten zijn bereid om te betalen voor een sportevent die ze niet live op locatie bekijken, maar live vanuit de woonkamer of elders. Deze consumenten hebben in de meeste gevallen een hoge interesse in dit specifieke sportevent of deze specifieke film.

Er zijn veel streamingdiensten die Pay Per View als inkomstenmodel hebben: tegen betaling kijk je een film die voor beperkte tijd beschikbaar is. Het komt ook voor dat bioscoopfilms via het Pay Per View principe te bekijken zijn. Tot slot zijn er ook concerten die tegen betaling live te bekijken zijn via Pay Per View.

pay per view

De impact van Pay Per View op SEO

De methode van Pay Per View heeft niet direct impact op de SEO van een website. Wanneer je via een website tegen betaling een video streamt, zorgt dit wel voor veel relevante traffic op je website. Bekijken mensen jouw video langer, dan gaat dit niet onopgemerkt bij Google: het heeft mogelijk goede gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Pay Per View is een handig inkomstenmodel, maar alleen wanneer de consument ook daadwerkelijk bereid is om hiervoor te betalen. Wanneer dit niet het geval is, schiet je hier weinig mee op.

We raden aan om alleen gebruik te maken van Pay Per View wanneer je weet dat jouw doelgroep hier geld voor wil betalen. Het gaat hierbij om mensen die een hoge interesse hebben in het onderwerp waarover jij gaat streamen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat pay per view inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over pay per view geschreven?

Het artikel over pay per view hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over pay per view hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over pay per view in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pay per view?

Wij schrijven over begrippen als pay per view om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Pay per view is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pay per view en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip pay per view in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pay per view. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pay per view op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pay per view.

Het voorbeeld dat wij geven van pay per view geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over pay per view van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z