Pay per view

Er zijn heel wat manieren om bepaalde content voor consumenten beschikbaar te stellen. Pay Per View is hier een voorbeeld van. Wat betekent deze term en hoe werkt dit in de praktijk? Hier bespreken we het begrip Pay Per View.

Wat is Pay Per View?

Pay Per View is een inkomstenmodel waarmee een consument tegen betaling iets bekijkt, zoals een sportwedstrijd of een film via een streamingswebsite. Pay Per View is mogelijk via televisie, maar komt voornamelijk online voor.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt Pay Per View in de praktijk

Pay Per View houdt in dat de kijker betaalt voor het bekijken van een bepaalde uitzending. Dit gaat wellicht om een sportevent, maar andere events zijn ook mogelijk. Consumenten zijn bereid om te betalen voor een sportevent die ze niet live op locatie bekijken, maar live vanuit de woonkamer of elders. Deze consumenten hebben in de meeste gevallen een hoge interesse in dit specifieke sportevent of deze specifieke film.

Er zijn veel streamingdiensten die Pay Per View als inkomstenmodel hebben: tegen betaling kijk je een film die voor beperkte tijd beschikbaar is. Het komt ook voor dat bioscoopfilms via het Pay Per View principe te bekijken zijn. Tot slot zijn er ook concerten die tegen betaling live te bekijken zijn via Pay Per View.

pay per view

De impact van Pay Per View op SEO

De methode van Pay Per View heeft niet direct impact op de SEO van een website. Wanneer je via een website tegen betaling een video streamt, zorgt dit wel voor veel relevante traffic op je website. Bekijken mensen jouw video langer, dan gaat dit niet onopgemerkt bij Google: het heeft mogelijk goede gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Pay Per View is een handig inkomstenmodel, maar alleen wanneer de consument ook daadwerkelijk bereid is om hiervoor te betalen. Wanneer dit niet het geval is, schiet je hier weinig mee op.

We raden aan om alleen gebruik te maken van Pay Per View wanneer je weet dat jouw doelgroep hier geld voor wil betalen. Het gaat hierbij om mensen die een hoge interesse hebben in het onderwerp waarover jij gaat streamen.

Veelgestelde vragen

Wat is Pay Per View?

Pay Per View is een bepaald verdienmodel waarbij de consument iets kan bekijken tegen betaling. Hierbij kun je denken aan films of sportwedstrijden. Pay Per View wordt aangeboden via TV maar nog veel meer online.

Wat is de impact van Pay Per View op SEO?

Pay Per View heeft geen directe impact op SEO van een website. Als dit via een bepaalde website wordt aangeboden, kan dit wel voor veel verkeer zorgen. Zeker als de kijkers langer verblijven, zal de zoekmachine dit wel detecteren. In bepaalde gevallen kan het dus wel van invloed zijn op de SEO van een website.

Voor wie hebben wij dit artikel over pay per view geschreven?

Het artikel over pay per view hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over pay per view in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pay per view?

Wij schrijven over begrippen als pay per view om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

pay per view is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pay per view in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals pay per view, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip pay per view in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pay per view. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pay per view op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pay per view.

Het voorbeeld dat wij geven van pay per view , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over pay per view van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z