Parafrase

Teksten op je website aantrekkelijker en beter leesbaar maken is mogelijk op meerdere manieren. Het is onder andere mogelijk met een parafrase. Wat is parafrase en hoe gebruik je dit correct? Dat leggen we je op deze pagina uit. 

Wat is parafrase?

Parafrase is het uitdrukken van andermans idee in je eigen woorden: het heet ook wel parafraseren. Je behoudt hierbij de betekenis van een oorspronkelijke tekst, maar je kopieert de tekst niet letterlijk. Met een parafrase pleeg je geen plagiaat en blijft jouw eigen stem alsnog dominant in een tekst.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Correcte parafrase

Een tekst zomaar overnemen voor op je eigen website is niet de bedoeling. Wanneer je iets interessants tegenkomt in een onderzoek of in een ander artikel, is het mogelijk om dit te gebruiken en zelf te verwoorden, zonder dat de oorspronkelijke boodschap in de tekst verloren gaat. 

Een goede parafrase is in andere woorden uitgedrukte, is voorzien van een correcte bronvermelding en heeft geen andere betekenis gekregen dan bij de oorspronkelijke tekst. Een parafrase is een goede manier om een tekst interessanter te maken en beter leesbaar voor bezoekers van je website.

Parafrase _ Begrippenlijst

De impact van parafrase op SEO

Een parafrase heeft niet direct veel invloed op de SEO van een website of pagina. Het zorgt er mogelijk voor dat een tekst beter leesbaar is, waardoor bezoekers langer op je website blijven. Dit is gunstig voor de SEO. Anderzijds is het wel belangrijk dat de parafrase correct is; bij een directe kopie van een ander website ziet de zoekmachine je content niet als uniek. Dit is juist niet gunstig voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Parafraseren is een goede manier om een tekst op je website wervender en interessanter, maar ook geloofwaardiger te maken. 

We raden aan om gebruik te maken van een parafrase wanneer dit je tekst versterkt. Dit is vooral het geval wanneer je wetenschappelijke onderzoeken aanhaalt of andere interessante artikelen tegenkomt die je graag in je eigen artikel verwerkt. Een correcte parafrase is ook van belang om zo geen nadelige gevolgen te ondervinden.

Veelgestelde vragen

Wat is Parafrase?

Parafrase gebruik je teksten van iemand anders maar deze geef je weer in je eigen woorden. Dit noemen we ook wel parafraseren. De oorspronkelijke betekenis blijft dus intact maar je kopieert hem niet letterlijk. Hierbij pleeg je dus ook geen plagiaat.

Wat is de impact van Parafrase op SEO?

Als je teksten letterlijk kopieert, zal dit door Google worden afgestraft met een lage ranking. Als je op een goede manier parafraseert, zal je worden beloond, mits het ook relevante teksten zijn natuurlijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over parafrase geschreven?

Het artikel over parafrase hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over parafrase in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals parafrase?

Wij schrijven over begrippen als parafrase om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

parafrase is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over parafrase in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals parafrase, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip parafrase in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van parafrase. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van parafrase op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende parafrase.

Het voorbeeld dat wij geven van parafrase , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over parafrase van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z