Page Load Time

Heb jij enig idee hoe snel je pagina laadt? Page Load Time vertelt het je precies. Dit is een extensie die simpelweg de laadtijd van je pagina meet. Daar is de extensie ook naar vernoemd. Zo simpel kan het zijn. Hiermee weet je precies wat je laadtijd is. 

Wat is Page Load Time?

Page Load Time is natuurlijk Engels voor de laadtijd van de pagina. Vandaar dat de extensie ook zo heet. Veel meer dan dat doet de extensie ook niet voor je. Het laat je weten hoe lang het duurde om een bepaalde pagina te laden. Waarschijnlijk gebruik je dit op je eigen pagina of site.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat heb je aan Page Load Time?

De laadtijd van je pagina heeft invloed op je ranking. Daarom is het prettig om te weten hoe snel je pagina geladen is. Misschien vraag je je af waarom je concurrent hoger in de zoekresultaten getoond wordt dan jij. Het zou met de pagina laadsnelheid te maken kunnen hebben. Je gebruikt de Page Load Time dan op beide pagina’s. Zo zie je concreet verschil tussen de sites en is het denkbaar dat je hierdoor weet of jullie verschil in ranking hiermee te maken heeft. De extensie geeft je wel specifiekere informatie dan simpelweg de laadtijd. Je ziet van verschillende elementen de start- en eindtijd en de totale duur. Dit is in ms. 

Page load time _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Laadtijd is een element dat van belang is voor SEO. Google en andere zoekmachines zetten snellere pagina’s hoger in hun zoekresultatenlijst. Je paginasnelheid kan dus zomaar het verschil maken. Met Page Load Time krijg je inzicht in wat die tijd precies is. Je ziet niet of dit snel is of niet – dat is aan jou om te interpreteren. Ook zie je daardoor niet direct waar je verbeterpunten liggen als het gaat om laadtijd. 

Ons advies

Wie overzicht wil in de laadtijd van verschillende pagina’s, heeft baat bij deze extensie. Wil je je laadtijd voor je site of pagina optimaliseren, dan zijn er andere tools beschikbaar. Zowel gratis als betaalde. Andere tools wijzen je op kansen om je laadsnelheid te verkorten bijvoorbeeld.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Page Load Time?

Page Load Time is een extensie. De naam is de Engelse vertaling voor de laadtijd van een webpagina. En dat is precies wat deze extensie doet. Het laat zien hoeveel tijd het laden van een pagina in beslag neemt.

Wat is de impact van Page Load Time op SEO?

De laadtijd is een belangrijk onderdeel voor SEO. Pagina’s die snel laden, zullen een hogere ranking van de diverse zoekmachines zoals Google krijgen. Doordat je inzicht in de laadtijden hebt, kun je naar aanleiding ook verbeteringen doorvoeren als daar aanleiding voor is.

Voor wie hebben wij dit artikel over page load time geschreven?

Het artikel over page load time hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over page load time in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals page load time?

Wij schrijven over begrippen als page load time om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

page load time is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over page load time in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals page load time, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip page load time in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van page load time. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van page load time op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende page load time.

Het voorbeeld dat wij geven van page load time , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over page load time van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z