Page Load Time

Heb jij enig idee hoe snel je pagina laadt? Page Load Time vertelt het je precies. Dit is een extensie die simpelweg de laadtijd van je pagina meet. Daar is de extensie ook naar vernoemd. Zo simpel kan het zijn. Hiermee weet je precies wat je laadtijd is. 

Wat is Page Load Time?

Page Load Time is natuurlijk Engels voor de laadtijd van de pagina. Vandaar dat de extensie ook zo heet. Veel meer dan dat doet de extensie ook niet voor je. Het laat je weten hoe lang het duurde om een bepaalde pagina te laden. Waarschijnlijk gebruik je dit op je eigen pagina of site.

Wat heb je aan Page Load Time?

De laadtijd van je pagina heeft invloed op je ranking. Daarom is het prettig om te weten hoe snel je pagina geladen is. Misschien vraag je je af waarom je concurrent hoger in de zoekresultaten getoond wordt dan jij. Het zou met de pagina laadsnelheid te maken kunnen hebben. Je gebruikt de Page Load Time dan op beide pagina’s. Zo zie je concreet verschil tussen de sites en is het denkbaar dat je hierdoor weet of jullie verschil in ranking hiermee te maken heeft. De extensie geeft je wel specifiekere informatie dan simpelweg de laadtijd. Je ziet van verschillende elementen de start- en eindtijd en de totale duur. Dit is in ms. 

Page load time _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Laadtijd is een element dat van belang is voor SEO. Google en andere zoekmachines zetten snellere pagina’s hoger in hun zoekresultatenlijst. Je paginasnelheid kan dus zomaar het verschil maken. Met Page Load Time krijg je inzicht in wat die tijd precies is. Je ziet niet of dit snel is of niet – dat is aan jou om te interpreteren. Ook zie je daardoor niet direct waar je verbeterpunten liggen als het gaat om laadtijd. 

Mijn advies

Wie overzicht wil in de laadtijd van verschillende pagina’s, heeft baat bij deze extensie. Wil je je laadtijd voor je site of pagina optimaliseren, dan zijn er andere tools beschikbaar. Zowel gratis als betaalde. Andere tools wijzen je op kansen om je laadsnelheid te verkorten bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen

Wat is Page Load Time?

Page Load Time is een extensie. De naam is de Engelse vertaling voor de laadtijd van een webpagina. En dat is precies wat deze extensie doet. Het laat zien hoeveel tijd het laden van een pagina in beslag neemt.

Wat is de impact van Page Load Time op SEO?

De laadtijd is een belangrijk onderdeel voor SEO. Pagina’s die snel laden, zullen een hogere ranking van de diverse zoekmachines zoals Google krijgen. Doordat je inzicht in de laadtijden hebt, kun je naar aanleiding ook verbeteringen doorvoeren als daar aanleiding voor is.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies