Outsourcing

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk kosten besparen en zoveel mogelijk zelf doen. Maar het gebruik van outsourcing biedt ook heel veel mogelijkheden en voordelen. Wat is outsourcing en welke voordelen zijn hieraan verbonden? Hier leggen het begrip uitgebreid aan je uit. 

Wat is outsourcing?

Outsourcing is het gebruik maken van de diensten van een ander bedrijf om activiteiten uit te voeren. Het gaat meestal om ondersteunende activiteiten. Ook binnen online marketing komt outsourcing voor: je draagt je online activiteiten dan over aan een marketingbureau.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de voordelen van outsourcing

Er zijn een aantal redenen waarom het aantrekkelijk is om voor outsourcing te kiezen. In de eerste plaats zorgt het voor meer tijd: dit besteed je weer aan andere kerntaken binnen het bedrijf. Een externe partij heeft de nodige kennis en ervaring om jou te voorzien van nieuwe perspectieven en betere resultaten. 

Als bedrijf heb je de mogelijkheid om meerdere zaken uit te laten voeren met outsourcing. Onder andere marketing, maar ook werkzaamheden gericht op SEO laat je het beste uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit brengt kosten met zich mee, maar uiteindelijk pluk je hier zeker de voordelen van.

Outsourcing _ Begrippenlijst

De impact van outsourcing op SEO

Outsourcing heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Vooral wanneer je een extern bedrijf inschakelt voor het uitvoeren van SEO werkzaamheden, ben je verzekerd van goede resultaten. Een SEO specialist weet als geen ander welke toepassingen nodig zijn om je website te optimaliseren voor de zoekmachine. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van outsourcing voor het regelen van marketing en SEO, maar ook voor andere zaken. Het is aan jou om te bepalen waar je de meeste baat bij hebt. Marketing en SEO zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit: ze hebben de mogelijkheid van jouw bedrijf een succes te maken. De juiste aanpak is hierbij van groot belang. Kies daarom voor een externe partij zoals een ervaren marketingbureau of een SEO specialist. 

Veelgestelde vragen

Wat is Outsourcing?

Bij outsourcing ga je bepaalde werkzaamheden die binnen een organisatie worden verricht, uitbesteden aan een andere partij. Zo kun je bijvoorbeeld de marketingactiviteiten die je voor jouw organisatie moet uitvoeren, laten uitvoeren door een marketingbureau. Hierdoor kun jij je volledig richten op jouw primaire business.

Wat is de impact van Outsourcing op SEO?

Outsourcing kan zeker impact hebben op SEO. Neem het hierboven genoemde voorbeeld van de uitbesteding van marketingactiviteiten. Een marketingbureau heeft goed opgeleide en ervaren specialisten in dienst die alle ins en outs van SEO beheersen. Hierdoor zal jouw website optimaal performen en goed scoren in de zoekmachines.

Voor wie hebben wij dit artikel over outsourcing geschreven?

Het artikel over outsourcing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over outsourcing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals outsourcing?

Wij schrijven over begrippen als outsourcing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

outsourcing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over outsourcing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals outsourcing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip outsourcing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van outsourcing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van outsourcing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende outsourcing.

Het voorbeeld dat wij geven van outsourcing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over outsourcing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z