Out of home

Adverteren is mogelijk op heel veel verschillende manieren: het is als bedrijf dus goed mogelijk iets te vinden dat perfect past. Het is onder andere mogelijk om out of home te adverteren. Wat is out of home en hoe pas je dit het beste toe? Dat lees je op deze pagina, we leggen het begrip hier graag aan je uit. 

Wat is out of home?

Out of home is een vorm van reclame: het is reclame dat zich buiten afspeelt. Deze vorm van reclame kom je dagelijks tegen: in bushokjes, bij tankstations en op europanels. Out of home is nog altijd een krachtige manier van adverteren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met out of home reclame

Out of home is vooral een manier om naamsbekendheid te creëren voor een merk of product. Met een out of home reclame is het lastig om precies het succes te meten, omdat je niet precies weet welke bezoekers jouw website hebben gevonden via de reclame en welke niet. Deze vorm van adverteren is er dan ook voornamelijk op gericht bekendheid te genereren.

Deze manier van reclame maken gebeurt op verschillende manieren: via uithangborden, op bushokjes of op treinstations, via billboards langs de weg of op posters in wachtruimtes. Ook digitaal is het mogelijk om te kiezen voor out of home adverteren. Dit gebeurt door middel van narrowcasting: dit is de digitale versie van out of home reclame.

Out of Home _ Begrippenlijst

De impact van out of home op SEO

Out of home adverteren heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt mogelijk wel indirect voor de optimalisatie van je website voor de zoekmachine. Door te adverteren zorg je ervoor dat mensen sneller jouw website opzoeken. Dit verhoogt de traffic op je website: dit is gunstig voor de SEO. Ook wanneer bezoekers op je website overgaan tot het doen van een aankoop of een andere actie heeft dit positieve gevolgen voor de SEO.

Ons advies

Mensen gaan naar buiten om boodschappen te doen of naar hun werk te gaan: out of home reclame is dan een ideale manier om de aandacht te trekken.

We raden aan om out of home reclame te gebruiken wanneer je vooral je merk of een product wilt uitlichten bij een groot publiek. Out of home reclame bereikt veel mensen, maar het is lastig om te bepalen of deze mensen door de reclame overgaan tot actie. Je bent er wel zeker van dat veel mensen je reclame zien: een slimme of grappige reclame is dan ook aan te raden.

Veelgestelde vragen

Wat is Out Of Home?

Out of home is bepaalde reclamevorm in de buitenlucht. Er zijn diverse vormen. Hierbij kun je denken aan de reclamezuilen langs de weg, de reclame of de reclame die bij bushaltes wordt gemaakt.

Wat is de impact van Out Of Home op SEO?

Een directe impact op SEO heeft out of home adverteren niet. Het vergroot wel je naamsbekendheid en dit zal mogelijk leiden tot meer verkeer naar jouw website. Indirect is dus zeker wel een bepaalde impact.

Voor wie hebben wij dit artikel over out of home geschreven?

Het artikel over out of home hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over out of home in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals out of home?

Wij schrijven over begrippen als out of home om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

out of home is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over out of home in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals out of home, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip out of home in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van out of home. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van out of home op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende out of home.

Het voorbeeld dat wij geven van out of home , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over out of home van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z