Oracle Webcenter Content

Als onderneming met een website ben je bij Oracle Webcenter Content wellicht op de juiste plek. Oracle Webcenter Content is één van de drie hoofdproducten van Oracle. Oracle Webcenter Content richt zich specifiek op de markt van ondernemers. Oracle Webcenter Sites richt zich met name op de ervaring. Oracle Webcenter Portal richt zich op het overbrengen van content en marketing

Wat is Oracle Webcenter Content?

Behalve dat Oracle Webcenter zich richt op ondernemingen of bedrijven, richt het ook op content. Het is mogelijk de verschillende Oracle Webcenter producten te combineren. Dat is niet altijd noodzakelijk. Het is ook zeker geen verplichting. Het kan wel waardevol zijn. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Features van Oracle Webcenter Content

Een aantal features zijn onderdeel van Oracle Webcenter Content. Dat begint bij Document management. Hiermee wordt content in één plaats opgeslagen en kun je de content managen vanuit Microsoft Office of je browser. Met de Capture & imaging feature kun je menselijke fouten herkennen en herstellen in de content. Een feature die in meerdere content management systemen te vinden is, is de Form Recognition. Dit maakt het voor je bezoekers gemakkelijk formulieren in te vullen en te ondertekenen. Andere features die ook onderdeel zijn van Oracle Webcenter Content zijn Digital asset management, Records management en de supportafdeling. 

Oracle Webcenter Content _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Net als andere content management systemen, heeft Oracle Webcenter Content geen directe invloed op de SEO. De focus is op de content. Of op de ervaring van de gebruiker. Of de combinatie van die twee. Indirect draagt dit bij aan je SEO. Een goede website en een goede ervaring levert waarschijnlijk meer bezoekers. Meer bezoekers zorgen voor een hogere positie. Maar dit is op de lange termijn en geen direct gevolg. 

Ons advies

Het voordeel van Oracle is dat je de verschillende producten er nog altijd bij kunt aanschaffen. Je hebt niet direct een heel pakket met tools waar je niet op zit te wachten. Oracle Webcenter Content is op zichzelf niet bijzonder onderscheidend van andere content management systemen. Het blijft hoe dan ook afhankelijk van je kennis, experts en bedrijfsomvang. 

Veelgestelde vragen

Wat is Oracle Webcenter Content?

Webcenter Content is een CMS product van Oracle waarmee je dagelijkse content zoals presentaties en rapporten kunt beheren. Deze worden op een beveiligde manier opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen. Zij kunnen alle documenten gewoon via de webbrowser benaderen.

Wat is de impact van Oracle Webcenter Content op SEO?

Oracle Webcenter Content heeft geen directe invloed op de SEO van een website. Indirect kan dit wel het geval zijn. Een website met relevante en unieke content zal meer bezoekers trekken en dat is weer gunstig voor de ranking van jouw site in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over oracle webcenter content geschreven?

Het artikel over oracle webcenter content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over oracle webcenter content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals oracle webcenter content?

Wij schrijven over begrippen als oracle webcenter content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

oracle webcenter content is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over oracle webcenter content in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals oracle webcenter content, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip oracle webcenter content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van oracle webcenter content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van oracle webcenter content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende oracle webcenter content.

Het voorbeeld dat wij geven van oracle webcenter content , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over oracle webcenter content van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z