Online benchmark

Wil je bepalen of je online beter of slechter presteert? Je gebruikt dan een online benchmark. Wat is een benchmark precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? We leggen het begrip graag aan je uit.

Wat is een online benchmark?

Een online benchmark is een meetpunt voor het maken van een vergelijking op een website. Denk hierbij aan het in kaart brengen van dalingen of stijgingen. Online benchmark is een veelgebruikte term in zoekmachine optimalisatie.

Online benchmark: handige tool voor zoekmachine optimalisatie

Als je een eigen website hebt waar je producten of diensten verkoopt, heb je als het goed is een strategie ontwikkeld. En wanneer je wilt weten of deze strategie succesvol is, maak je gebruik van een benchmark. Op deze manier weet je niet alleen wat de actuele status van een website is, maar breng je ook alle belangrijke data in kaart en kom je erachter hoe goed je presteert.

Het grote voordeel van een online benchmark is dat je te maken hebt met een handige tool die jou in staat stelt ontwikkelingen in kaart te brengen. De correcte analyse van deze informatie is wel van groot belang.

online benchmark

De impact van online benchmark op SEO

Het inzetten van een online benchmark heeft zeker invloed op de SEO van een website.

Een benchmark stelt een uitgangspunt voor diverse meetpunten in SEO, ook wel KPI’s genoemd (Key Performance Indicators). Zoekwoorden, backlinks en het aantal pagina’s in Google zijn voorbeelden van veelgebruikte KPI’s die je inzet om resultaten van zoekmachine optimalisatie te meten. Met het inzetten van een benchmark heb je de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren waar dat nodig is. Zo verbeter je de SEO op je website.

Ons advies

Het inzetten van een online benchmark is mogelijk erg vruchtbaar: het vertelt je waar een strategie succesvol is en waar verbteringen nodig zijn.

We raden aan om een expert in te schakelen voor het inzetten van een online benchmark. Het is erg belangrijk dat je de juiste data verzamelt en daarnaast is een foutloze analyse van deze data cruciaal. Zo trek je de juiste conclusies en is het mogelijk om de juiste acties te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat online benchmark inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over online benchmark geschreven?

Het artikel over online benchmark hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over online benchmark hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over online benchmark in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals online benchmark?

Wij schrijven over begrippen als online benchmark om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Online benchmark is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over online benchmark en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip online benchmark in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van online benchmark. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van online benchmark op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende online benchmark.

Het voorbeeld dat wij geven van online benchmark geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over online benchmark van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z