Online benchmark

Wil je bepalen of je online beter of slechter presteert? Je gebruikt dan een online benchmark. Wat is een benchmark precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? We leggen het begrip graag aan je uit.

Wat is een online benchmark?

Een online benchmark is een meetpunt voor het maken van een vergelijking op een website. Denk hierbij aan het in kaart brengen van dalingen of stijgingen. Online benchmark is een veelgebruikte term in zoekmachine optimalisatie.

Online benchmark: handige tool voor zoekmachine optimalisatie

Als je een eigen website hebt waar je producten of diensten verkoopt, heb je als het goed is een strategie ontwikkeld. En wanneer je wilt weten of deze strategie succesvol is, maak je gebruik van een benchmark. Op deze manier weet je niet alleen wat de actuele status van een website is, maar breng je ook alle belangrijke data in kaart en kom je erachter hoe goed je presteert.

Het grote voordeel van een online benchmark is dat je te maken hebt met een handige tool die jou in staat stelt ontwikkelingen in kaart te brengen. De correcte analyse van deze informatie is wel van groot belang.

online benchmark

De impact van online benchmark op SEO

Het inzetten van een online benchmark heeft zeker invloed op de SEO van een website.

Een benchmark stelt een uitgangspunt voor diverse meetpunten in SEO, ook wel KPI’s genoemd (Key Performance Indicators). Zoekwoorden, backlinks en het aantal pagina’s in Google zijn voorbeelden van veelgebruikte KPI’s die je inzet om resultaten van zoekmachine optimalisatie te meten. Met het inzetten van een benchmark heb je de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren waar dat nodig is. Zo verbeter je de SEO op je website.

Mijn advies

Het inzetten van een online benchmark is mogelijk erg vruchtbaar: het vertelt je waar een strategie succesvol is en waar verbteringen nodig zijn.

We raden aan om een expert in te schakelen voor het inzetten van een online benchmark. Het is erg belangrijk dat je de juiste data verzamelt en daarnaast is een foutloze analyse van deze data cruciaal. Zo trek je de juiste conclusies en is het mogelijk om de juiste acties te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Wat is een online benchmark?

Wil je een vergelijking maken op je website dan is een online benchmark het meetpunt. Je kunt dan denken om dalingen of stijgingen in kaart te brengen. In een zoekmachine optimalisatie wordt de term online benchmark veel gebruikt. Je brengt met een benchmark alle belangrijke data en prestatie in kaart.

Wat is de impact van Online Benchmark op SEO?

Als je gebruik maakt van online benchmark dan heeft het zeker invloed op de SEO van je website. Een benchmark kan waardevol zijn omdat het je vertelt waar een strategie succesvol is en waar verbeteringen nodig kunnen zijn. Belangrijk bij online benchmark is de juiste data en een foutloze analyse.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z